Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 29, 2004

Alexandria en Georgetown

Het liefst zou ik altijd iemand rond te leiden hebben! Er is zoveel te zien en te beleven in dit gebied, maar helaas zijn de leden van mijn gezin lang niet altijd zo geinteresseerd als ik. Gelukkig heb ik deze week in Dennis een mede-geschiedenis liefhebber gevonden en zijn er te veel dingen, die we willen zien om in een weekje te doen.

Zo ligt hier ongeveer een uur rijden vandaan het stadje Fredericksburg met een rijke Burgeroorlog geschiedenis. Maar door het slechte verkeer die richting op, vooral in vakantietijd, hebben we een bezoek daar maar uitgesteld tot een volgende keer.

In plaats daarvan reden we in Dennis' nieuwe Ford Focus (een fijne auto!) naar Old Town Alexandria. Onderweg zagen we, dat de beslissing om niet naar Fredericksburg te gaan een goede was geweest, er stond een ellenlange file voor de afrit naar het zuiden. Dennis zag zo ook, dat het verkeer niet overal in Amerika zo rustig is.

We parkeerden onder City Hall en liepen als eerste naar het Visitors Center. Daar legde een vriendelijke mevrouw ons uit welke wandeltochten het interessantst waren en twee daarvan namen we mee, eentje langs belangrijke Burgeroorlog plekken en eentje langs meer Revolutionaire tijd gebouwen.

Om te beginnen liepen we naar de Potomac, die hier veel breder en vooral rustiger is dan hogerop bij Great Falls. Alexandria was vroeger net zo'n belangrijke havenplaats als bijvoorbeeld Boston. Het stadje deed Dennis eerst een beetje Duits aan en het heeft inderdaad een heel Europese uitstraling.

Dit is nog te zien aan de mooie huizen, die bewaard zijn uit die tijd, die aan kooplieden en zeevaarders behoorden. Ook George Washington heeft zijn stempel flink op de stad gezet. Zijn persoonlijke dokter ligt begraven naast het Old Presbyterian Meeting House (in die tijd mocht alleen de Katholieke kerk "church" genoemd worden, verder was alles "Meeting House").

Ook zagen we een replica van het rijtjes huis, dat hij in Alexandria had, als hij geen tijd of zin had naar Mount Vernon terug te keren. Hij heeft gegeten bij Gadsby's Tavern en ging naar de Christ Church, de grote Episcopalian kerk.


Christ Church

Ook Robert E. Lee ging naar die kerk en in de kerk hangen plakkaten boven de rijen waar beide heren zaten, natuurlijk in totaal verschillende tijdperken.

Onze rondwandeling nam ongeveer 2 uur, we hadden geluk met het weer, het was half bewolkt en veel warmer dan gisteren. Ook was het niet druk, wat in de zomer meestal wel anders is.

Vanavond kwam Lauren oppassen tot grote blijdschap van Saskia. Zij nam Kai en Saskia mee naar de Bowling Alley.

Katja had een feestje bij een vriendin, waarvan ze toen we haar ophaalden vertelde, dat het vreselijk was geweest. Dennis wist niet wat hij hoorde van haar verhalen en we moesten benadrukken, dat dit niet een "typisch" Amerikaans tienerfeestje was. Voor de duidelijkheid, er werd geen alcohol geschonken of drugs gedaan, maar door een bepaalde groep tieners van Katja's school wordt geexperimenteerd met bi-seksualiteit. Katja moet daar niets van hebben, dus voelde zich niet op haar gemak.

Rick en ik namen Dennis intussen mee naar Georgetown. Dat is het uitgangsgebied van Washington met allerlei sfeervolle winkels en restaurants. We kozen voor Clyde's, omdat dat een Washingtonian keten is, die erg lekker en origineel eten te voorschijn brengt. Ik had een voortreffelijk bereid stukje zalm op groene linzen met een pompoen saus.

Op de terugweg stopten we bij de Belgische chocolatier, die Rick persoonlijk kent, voor een doosje met de lekkerste truffels. Hij liet ons er ook een paar proeven, omdat we zulke goede klanten zijn.

Omdat Dennis het World War II Memorial nog niet had gezien, zette Rick ons daar even af om rond te lopen. Ik had het ook nog niet gezien in het donker en het was mooi verlicht. Na nog even langs het Capitool gereden te hebben om de Virginiaanse kerstboom te zien, die of niet verlicht was, of al opgeruimd was, keerden we weer huiswaarts.



Het World War II Memorial bij nacht


Bij thuiskomst dook bijna iedereen de basement weer in voor een spelletje Halo, terwijl Saskia en ik moe naar bed gingen.

0 reacties: