Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 28, 2004

De Burgeroorlog en natuurschoon

Alweer een ijskoude dag met snijdende wind, maar morgen schijnt het warmer te worden. Omdat veel mensen met Oud en Nieuw een groot feest hebben, is het de dagen ervoor altijd flink druk bij de supermarkten. Dennis en ik zijn dus vanochtend alvast gegaan met een hele boodschappenlijst vol lekkernijen. Als eerste stopten we bij de Giant, waar we de meeste spullen vonden.

Het viel Dennis op, dat er zoveel kazen echt uit Nederland hadden. Waarschijnlijk is dat omdat ze van het Ahold concern zijn. In ieder geval hebben we Frico Edam en Gouda gekocht.

Eigenlijk wilde ik de self checkout gebruiken, want dat vind ik zo'n leuk speeltje, maar we zagen een kassajuffrouw helemaal zielig niets doen en overduidelijk ons willen helpen. Ze vroeg nog of ik die self checkout nou echt zo fijn vond. Achteraf gezien denk ik, dat mijn bevestigend antwoord daarop niet zo aardig was!

Bij Whole Foods haalde ik zalm, lekkere worstjes en verschillende crackers en bij Trader Joe's prosciutto en caviaar. Na een uurtje waren we klaar op de meloen na, die later gekocht moet worden.

Omdat Dennis zeer geinteresseerd is in de Amerikaanse Burgeroorlog stond voor vanmiddag het Manassas National Battlefield op het programma. Hier zijn twee van de bloederigste veldslagen van de Burgeroorlog uitgevochten, de eerste ervan de eerste grote veldslag.

Bij het Visitors Center haalden we een brochure en keken we rond in het museumpje met oude uniformen en een hele kaart van hoe de eerste veldslag verliep.

Na hier een tijdje rond te hebben gekeken, besloten we de wandeling van een mijl langs de belangrijke punten van het eerste gevecht te nemen. Het was werkelijk stervens koud op de open vlakte en het was moeilijk voor te stellen, dat in het in juli 1861 snikheet was! Bibberend lazen we de verschillende plakkaten en bekeken de kanonnen, die er nog staan. Om de zoveel stappen stond er een bordje om te herdenken, dat een bekende officier daar zijn leven had gegeven.


Burgeroorlog uniformen


Een deel van de wijdse vlakte

Midden op de vlakte staat een enorm beeld van "Stonewall" Jackson, die tijdens dat gevecht zijn bijnaam verdiende. Dennis weet inderdaad heel wat van deze oorlog af en wist interessante dingen te vertellen. Daar staan waar zoveel duizenden bijna 150 jaar geleden hun leven gaven is een indrukwekkende ervaring.


Na nog even in de boekenwinkel gekeken te hebben, warmden we onszelf op in de auto (dank de hemel voor stoelenverwarming!) en gingen op weg naar Great Falls National Park.

Deze watervallen, die op Niagara Falls de grootste van de oostelijke VS zijn, blijven me fascineren. Iedere keer zijn ze weer anders. Ik had ze nog nooit in de winter terwijl het vroor bezocht en het ijs aan de rotsen gaf het geheel weer een heel nieuwe dimensie.

Uitzicht over Great Falls

In de bosjes zagen we ook nog een groepje herten, waar we heel dichtbij konden komen. Ze waren hoegenaamd niet bang voor mensen!

Ook hier was het berekoud, dus lang zijn we niet gebleven. Op een warme dag wil ik er een keer heerlijk met een boek gaan zitten, idyllisch met de watervallen op de achtergrond.


IJsvorming op de rotsen

Voor het avondeten hebben we Dennis meegenomen naar het spektakel van het Rainforest Cafe. We hadden tevoren gereserveerd, dus we kregen een prima tafel vlakbij de apen. Het viel me wel op hoe neurotisch die beesten zijn als ze iedere zoveel minuten tot leven komen. Horen en zien vergaat je!

Het is bepaald geen restaurant om rustig te gaan dineren! Behalve de lawaaimakende dieren loopt het personeel ook iedere keer als ze het dessert komen brengen keihard "Volcano!!!" te roepen.

Meestal is de bediening er erg goed, maar uitgerekend met een gast mee liep het een en ander de mist in. Zo kreeg Katja haar pizza pas, nadat wij allemaal al klaar waren met eten. Na wat protest werd de prijs daarvan heel schappelijk van onze rekening gehaald. Toch hebben we lol gehad, het blijft een onderhoudend restaurant!

Bij thuiskomst hebben Katja, Kai en Rick Dennis overgehaald tot een spelletje Halo 2 op de X-box. Dat beviel zo goed, dat ze tot diep in de nacht gespeeld hebben!

0 reacties: