Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 02, 2004

Een Kerstboom down, one to go!

De eerste kerstboom staat! Het is natuurlijk een kunstboom(pje), want een echte zou het niet tot Kerst uithouden. Dit is "mijn" boom, want ik wilde een nette boom, met alleen rode en gouden versieringen. Dat is redelijk gelukt, hoewel de kinderen er toch ook hun "stempel" op hebben gezet.

Saskia en ik hebben hem vanochtend in alle vroegte voor het naar school gaan versierd, onder het luidkeels zingen van Christmas carols. Zonder onze kritische tieners konden we dat rustig doen. Het bracht ons helemaal in de stemming!

Buiten is nu alles versierd en binnen komen alleen de echte boom nog (over een week) en moeten de stockings nog boven de open haard gehangen worden. Daarmee wachten we ook tot volgende week, anders vergist Sinterklaas zich misschien.

Omdat het weer nog steeds heerlijk is, zijn Kirsten en ik een uur gaan rennen. Meer en meer tuinen zijn versierd. Sommige huizen vind ik prachtig gedaan, vooral degenen met witte veranda's en dan dennegroen en rode strikken, die combinatie is heel mooi. Ik zal mijn camera maar weer eens mee gaan slepen.

Ricks vader en zijn vriendin zouden rond 2 uur aankomen, dus had ik nog net tijd om naar Giant en Michael's te gaan. Een van de verlichte "dennegroen" slingers van vorig jaar deed het niet meer, dus daar haalde ik gauw een nieuwe van bij Michael's.

Bij Giant heb ik onder anderen Tollhouse chocolate chip cookie deeg gekocht. Dit ligt in het ijskast gedeelte van de supermarkt. Het is een plak deeg alvast in stukjes gesneden, dus je hoeft de stukjes alleen maar 5 cm van elkaar op een ovenblad te leggen, dan 10 minuten in de oven en voila, versgebakken koekjes! En het ruikt lekker! Ik vind het altijd leuk om te doen als we gasten krijgen, het staat zo huislijk.

Vanavond hebben we voor onze gasten Thais eten besteld. Zij wonen in een klein plaatsje in West-Michigan, waar het plaatselijke steak restaurant zo ongeveer de enige keus is. Ethnisch eten staat dus hoog op hun verlanglijst als ze hier op bezoek zijn!

In navolging van de film "National Treasure" hoorde ik vandaag op de radio, dat er verscheidene spullen door een vroegere medewerker gestolen zijn uit de National Archives. Maar niemand heeft de Declaration of Independence nog gestolen, zoals in de film (althans, dat zeggen ze). De gestolen papieren werden op Ebay verkocht! Hoe dom kun je zijn als dief?

0 reacties: