Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 16, 2004

Eten, eten en nog eens eten en Santa

We zullen in dit seizoen zeker niet verhongeren! Iedere dag worden er wel lekkernijen gebracht door buren of vrienden. Allemaal zelfgemaakt! Zo kwam er vandaag een groot pakket aan van Ricks tante Sue uit Michigan. Wij zien Sue en haar man slechts eens in de zoveel jaren, maar toch denkt ze ieder op deze manier aan ons.

Het pakket bevatte dit keer een zelfgebakken bananenbrood, pindakaas/chocolade ballen en een zelfgemaakte Chex mix. Vooral van die laatste kan ik niet afblijven. Ik ben niet zo'n zoetekauw, dus al die koekjes laat ik makkelijk links liggen.

Maar die Chex mix en de gesuikerde walnoten, die ik van Christine kreeg, daar eet ik me vol aan! Misschien, dat ik me dit weekend ook eens aan het zelf maken van Chex mix zet, met een beetje fantasie zou je nog kunnen denken, dat het goed voor je is ook!

Na een drukke dag zaten we bij het haardvuur vanavond op Ricks thuiskomst uit zijn werk te wachten, toen we buiten luide sirenes hoorden. We dachten eerst, dat er wel een ernstig ongeluk gebeurd moest zijn, tot we de sirenes in onze straat hoorden en een gigantische opblaasbare Santa op een Vienna brandweerwagen zagen.

Ieder jaar rijdt het Vienna Volunteer Fire Department met hun prachtige antieke brandweerwagen door de buurt. Ze reden dit jaar met drie auto's, de voorste brandweerauto had de ballon Santa, dan was er een politieauto en uiteindelijk de antieke wagen met een echte Santa erop.

De kinderen renden op blote voeten naar buiten, terwijl het al vroor! Maar ze moesten natuurlijk Santa's hand gaan schudden. De rest van de brandweermannen, in hun uniform, kwamen langs de volwassenen om ons prettige feestdagen te wensen. Ik krijg dan altijd zo'n warm saamhorigheidsgevoel, dit zijn de mannen, die in geval van nood altijd voor ons klaar staan.



Santa in onze straat

Intussen vond ik uit, dat bijna mijn hele bestelling van Amazon.com nog niet verscheept was en pas op 27 december zou aankomen! Heel slecht, want toen ik het bestelde was er nog voldoende tijd om alles voor Kerstmis te ontvangen. Ik heb de hele bestelling toen maar geannuleerd en enkel dingen besteld, die binnen de 24 uur verscheept zouden worden. Gelukkig is nu meer dan de helft daarvan daadwerkelijk onderweg.

Ook kreeg ik uit Canada een email, dat de cadeautjes, die ik al zeker 3 weken geleden voor mijn neefje en nichtje besteld had, uitverkocht waren! Ik heb dus maar gauw dingen van Chapters.ca voor hen uitgezocht, daarvan weet ik tenminste, dat ze snel bezorgen.

Tja, ik vermijd de menigtes bij de mall dan wel, maar ben zo wel van derden afhankelijk om de cadeaus op tijd in huis te hebben! Niets is perfekt, helaas!

De laatste aflevering van de Apprentice was vanavond. Helaas was de winnaar geen verrassing, zoals ik gehoopt had. Twintig januari begint de volgende serie, die Donald Trump geen windeieren legt. Ik las, dat in Nederland de eerste serie nu wordt uitgezonden, ik zal dus maar niets verklappen.

0 reacties: