Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 18, 2004

Hangover!

Het is al zo lang geleden, dat ik een kater had, dat ik het gevoel nauwelijks herkende! De wijn van gisteravond is niet goed gevallen en ik werd wakker met een gevoel van watten in mijn mond en een kloppend hoofd.

Oh wee! Waarom mensen, en vele Amerikanen doen dit ieder weekend, zichzelf expres dronken drinken is mij een groot raadsel! Het is de volgende dag niet waard. Ik heb maar gauw het Internet afgezocht naar "hangover remedies". Gezien het aantal websites, dat naar voren kwam, voelde ik duidelijk gedeelde smart is halve smart!

Na een glas V8 en wat vitamine C en B ging het alweer een stuk beter.

Gelukkig was het vandaag een rustdag, er waren geen plannen, hoewel Rick met Saskia de drukte toch weer getrotseerd heeft. Ik heb intusssen het internet afgezocht naar ideeen voor makkelijke koekjes en snoepjes om morgen te maken. Het is namelijk traditie om met de buren in de cul de sac een bordje vol lekkernijen te delen.

Amerikanen zijn dol op bakken. Koekjes, cakes, brownies, allerlei verschillende pies en fruitbroden, vooral met Kerst en met zogenaamde bake sales worden de talenten goed tentoongespreid.

Ik heb deze voorliefde voor zelfgemaakte zoete lekkernijen niet van huis uit meegekregen en ben dus allerminst bekwaam in het bakwerk. Gelukkig zijn er legio recepten, waar geen oven aan te pas komt. Ik zal morgen schrijven, wat we uiteindelijk besloten hebben te maken.

Vanmiddag had ik zomaar een paar uur om ongestoord te lezen! Ik realiseerde me hoe weinig dat eigenlijk voorkomt, ook al omdat de computer vaak mijn naam roept.

Het verhaal van de "Christmas Train" van David Baldacci had me helemaal in zijn ban. Ik kan het boek van harte aanraden voor een luchthartig, maar toch intrigrerend kerstverhaal. Hier wordt vast ook te zijner tijd een film van gemaakt, dat kan niet uitblijven! Hopelijk wordt dat dan beter gedaan, dan "Christmas with the Kranks".

We hebben satelliet tv en vanavond realiseerde ik me hoeveel zenders ik eigenlijk nooit kijk. Ik was op zoek naar een leuke kerstfilm en kwam bij het Hallmark Channel terecht. Daar had ik nog nooit van gehoord en ook nog nooit gekeken, maar ze blijken goede films te hebben. Wel allemaal van die "feel good, all is well that ends well" films, maar die zijn ook leuk om zo af en toe te kijken.

Toen ik eens verder ging door de programma lijst kwam ik nog een stel interessante zenders tegen. Hier is onze programma gids, en dan hebben we nog Dish Network met BVN, dus vervelen hoeven we ons nooit!

0 reacties: