Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 20, 2004

Lemony Snicket en kerstgedoe

Soms zijn er films waar je de hele tijd op het puntje van je stoel zit, de anderhalf uur voorbij vliegt en je blij bent te weten, dat er zeker nog een vervolg in zit. Oh, natuurlijk zijn er heel wat dingen aan te merken op de film "Lemony Snicket, a Series of Unfortunate Events" en filmpuristen zullen dat ook niet nalaten, maar ik heb me zeer vermaakt.

De film wordt geadverteerd als "Jim Carrey's", die inderdaad briljant is, in een onkarakteristieke rol als de "slechte", maar de kinderen en vooral het kleinste meisje maken de film. Ook Meryl Streep heeft er een rol in. Ik verbaasde me, dat Saskia niet bang was, want zo af en toe leek het me best eng voor haar. Echt wel donkere humor voor kinderen! Maar het is een heel populaire boekserie hier en de film laat 3 boeken zien, heel wat ruimte voor een serie, dus.

Maar dit alles vond plaats aan het einde van onze dag, die allesbehalve saai was. Helaas voor de kinderen begonnen de scholen op tijd, maar bij het opstaan was het -14 graden Celsius en waaide er een heel harde wind. Rick kon het niet over zijn hart verkrijgen Kai en Katja in die kou buiten te laten wachten op de bus, dus reed hij ze naar school.

Ook Saskia werd bij wijze van hoge uitzondering met de auto gebracht. De vrieskou zou nog te doen zijn, maar de wind maakte, dat het voelde als -25.

Een aantal weerwebsites hebben sneeuw in onze voorspelling voor Kerstavond en Kerstdag, dus er is hier nog steeds hoop op een witte Kerst. Het zou wel historisch zijn, want we hebben daar slechts 5 tot 25% kans op.

Op Kerstavond hebben we altijd een buffetje met lekkernijen en ik besloot daar vanochtend inkopen voor te doen. Eerst ging ik naar Party City, om bordjes en servetten met kerstmotieven te kopen en ook maar alvast spullen voor ons Oudejaarsavond feestje. Ze hadden bijna niets meer voor Kerst! Ik wilde iets netjes, dus heb nog net de laatste vierkante papieren bordjes met goud en kerststerren erop kunnen bemachtigen.

Daarna naar Whole Foods, waar ze een goede keuze aan zalm en verschillende kazen hebben. Ze hebben daar een kaasafdeling, die volgens mij met elke kaasboer in Nederland kan wedijveren. Kazen van over de hele wereld en een flink percentage Nederlands worden er verkocht.

Het was intussen tijd geworden om Saskia van school te halen en ik nam haar gelijk mee naar Trader Joe's. Ze was daar niet zo blij om, dus kocht ik haar om door een bezoekje aan Petland te beloven, waar allerlei dieren te koop zijn, die je mag aaien en vasthouden.

Ik ben een ontzettend kind, waar het op huisdieren aankomt en het is moeilijk om zo'n winkel te verlaten zonder een dier mee te nemen. Vooral de baby fretten waren zo schattig!

Bij Trader Joe's vonden we een paar lekkere hors d'oeuvres en Saskia deed zich te goed aan hun bevroren in chocolade gedoopte bananen.

Weer thuis bakten we nog een 50 tal koekjes, dit keer de voorgevormde kerstkoekjes van Pillsbury en Nestle.

Voor de film aten we heel lekker Mexicaans bij On The Border. Hun quesadillas zijn niet te versmaden! Mexicaanse restaurants zijn de beste "deal", want je krijgt altijd een gratis bak met tortilla chips en salsa, dus een voorafje is niet nodig, bovendien zijn de prijzen heel schappelijk en het eten gezond.


0 reacties: