Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 14, 2004

Mall Santa's en foto's

Ondanks bijtende wind en vrieskou besloot ik vanochtend mijn fototoestel te pakken om met Brynna langs versierde tuinen te wandelen en foto's te nemen. De tuinen vallen voor mij in twee categorien: smaakvol en kitsch.

Ik vind de witte huizen met hun dennegroen (al dan niet echt) en rode strikken smaakvol versierd. De witte hertjes in de tuinen zijn ook nog leuk. Maar vrij nieuw zijn gigantische opblaasbare figuren, die ook 's avonds licht geven. Reuze sneeuwmannen, kerstmannen en elven staan er dan in de tuin.

Lelijk vind ik ze. Helaas heb ik er weinig foto's van, want de meeste mensen hadden ze leeg laten lopen vanwege de harde wind. Onderaan het blog zal ik de foto's plaatsen.

Onze tuin zou ik de noemer "Tussen Kunst en Kitsch" willen geven. De sneeuwman en de candy cane zijn kitscherig, maar de kinderen vinden ze prachtig.

Een dezer avonden hoop ik de verlichtingen te gaan fotograferen.

IJskoud van de wandeling nam ik bij thuiskomst gauw een hete douche om vervolgens direct door te stomen naar Tysons Corner Mall. Voor Kerst is het onze gewoonte om ieder 10 cadeautjes te geven (een grote, de rest klein) en de "stocking" te vullen met snoep en kleinigheidjes.

Voor de kinderen zijn we vrijwel klaar, maar voor mijn vader en Rick had ik nog een heel stel lege plekken op mijn lijst.

Gelukkig waren die plekken drie uur later gedicht en kan ik nu beginnen met inpakken. Ik moet zeggen, ik heb leuke dingen gevonden, ik vind het altijd heel moeilijk voor mannen te winkelen!

Terwijl ik bij de Mall was heb ik ook de cadeautjes voor onze Salvation Army "angel" afgegeven. Ze zal een leuke Kerst krijgen, want we hebben alles van haar lijstje voor haar gekocht.

De gigantische kerstboom vol met "engeltjes" zag er fijn leeg uit en grote zakken met cadeaus stonden eronder, het leek alsof er dit jaar meer mensen meededen, dan andere jaren.

Even verderop zit de Tysons Corner Santa Claus. Zijn helpers zijn gekleed als speelgoed soldaatjes en de versieringen zijn nogal moderne rendieren (op de website staan voorbeelden). Deze Santa Claus is een stuk minder populair dan degene bij Fair Oaks, waar altijd lange rijen staan. Volgens mij heeft dat te maken met de versieringen bij Fair Oaks, waar levensgrote speelgoedbeesten in een sneeuwerig landschap staan.

Iedere mall heeft een Santa en iedere Santa ziet er zo echt mogelijk uit. Liefst met een echte witte baard. Degene bij Tysons II Galleria ziet er, van degenen, die ik gezien heb, nog het echtst uit, zo uit het gedichtje van Clement C. Moore.

Moe geshopt was ik om 15 uur weer thuis en hebben we met een haardvuurtje aan gezellig met zijn allen naar de tv kerstfilm "The Ultimate Christmas Present" gekeken. Daarin sneeuwt het in Los Angeles, door een weermachine veroorzaakt. Ik zou zo'n weermachine wel willen hebben, want een witte Kerst blijft natuurlijk allerleukst!

Hieronder een paar foto's:

Onze tuin en de family room en living room:


In de categorie kitsch:


In de categorie smaakvol:

0 reacties: