Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 23, 2004

Nog een dagje...

De kinderen kunnen hun opwinding nauwelijks bedwingen. Vooral Kai en Saskia zijn regelmatig onder de boom te vinden, schuddend aan pakjes om te proberen te raden wat erin zit.

Saskia, nog steeds in tweestrijd tussen geloof en ongeloof, wil morgenavond op de bank slapen. Dat lijkt Kai ook wel wat (gelooft hij stiekem toch ook nog een beetje?). Hoe ik haar ook vertel, dat het een spelletje is, waar we allemaal aan mee doen, het dringt niet tot haar door. Het is een erg letterlijk kind en ze zal waarschijnlijk alleen maar rusten als ik haar zeg, dat Santa inderdaad gewoon niet bestaat, maar ik kan die woorden niet over mijn lippen krijgen!

Vanochtend regende het, dat het goot, maar het was 15 graden en er moet iets in de Hollandse genen van Christine en mij zijn, want we lieten Rick met open mond achter en gingen er toch door lopen. We hebben iets meer dan een uur gelopen en de verbaasde blikken van voorbijgangers, allemaal lekker droog in hun vans en SUV's, getrotseerd. Toen zagen we er dan ook uit als een stel verzopen katten!

De regen werd tegen de middag erger en toen Saskia en ik naar de nagel salon gingen was het zo erg, dat ik slechts stapvoets kon rijden. Ik had geluk een parkeer plaats recht voor de winkel te krijgen, maar zelfs tijdens die paar stappen werden we nat! Alle tuinen en wegen stonden blank! Er is vanmiddag een record hoeveelheid regen gevallen in een paar uur, waarom kon dat nou geen sneeuw zijn? Hoewel die sneeuw in het midden westen voor flinke problemen heeft gezorgd!

We hebben nu allebei Kerstrode nagels met een sneeuwman op de ene ringvinger en een sneeuwvlok op de andere. Hoe het Lisa, de nagel"technician", lukt om op Saskia's piepkleine nageltje zo'n piepklein sneeuwmannetje te tekenen is me een raadsel!

In de tussentijd waren de rest van de pakjes waar ik nog op wachtte aangekomen en heb ik nu alles ingepakt, een lekker gevoel. Het inpakken is het enige wat ik maar zeer matig vind aan Kerst. Daarom maak ik zoveel mogelijk gebruik van papieren tasjes, die kunnen ook bewaard voor volgend jaar en weer gebruikt, veel economischer en milieuvriendelijker!

Intussen blijven de zoete lekkernijen binnen stromen. Van vrijwel alle buren hebben we snoepjes of koekjes gekregen, allemaal leuk verpakt op kerstbordjes of in een kommetje. Zo krijgen we ook nog een leuke verzameling kerstservies (hoewel niets bij elkaar past, maar ach, dat mag de pret niet drukken). Gelukkig krijgen we veel gasten, die ons kunnen helpen al die suiker te verwerken!

Vanavond is Katja met de kerkgemeenschap van haar vriendinnetje gaan "carolen". Ze zijn langs de huizen van mensen, die alleen zijn met de feestdagen, gegaan. Ze vertelde, dat het veelal ouderen van dagen waren, die het prachtig vonden, dat de kinderen kwamen zingen.

Later op de avond kwam er een klein groepje tieners uit de buurt ook bij ons zingen. Je krijgt zo zin om mee te zingen en het brengt het Kerst idee van "Komt allen tezamen" echt binnen. Ik vind het altijd heel gezellig klinken en zo heel Amerikaans, misschien is het nu anders, maar als Nederlandse tiener had geen haar op mijn hoofd eraan gedacht te gaan zingen bij buren, dan zou je toch de spot van de buurt worden!

Kai en ik hebben samen het internet afgezocht naar interactieve kerstkaarten. We hebben een aantal heel leuke sites gevonden, die ik jullie niet wil onthouden:

Bij Jacquielawson.com kun je mooie kaarten animeren, door op bepaalde voorwerpen te klikken.

Bij Castlearcana.com kun je je eigen sneeuwman bouwen en is er een interactieve Advent kalender.

Bij happydaycards.com kun je interactieve puzzels doen.

Kortom, genoeg voor uren Kerst plezier op de computer!

Ook heb ik eindelijk mijn foto's van onze Londen reis online gezet. Die zijn hier te bekijken.

***Administratieve opmerking: de server, die mijn commentaren opslaat, ligt eruit, ik heb de "opmerkingen" optie dus niet verwijderd en hopelijk komt die server gauw weer online, in de tussentijd vind ik het heel leuk email te ontvangen :).***






0 reacties: