Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 12, 2004

Parties en Kerstboom optuigen

De kamer ruikt helemaal naar vers dennegroen en Rick en de kinderen, inclusief Katja's vriendje en Saskia's beste vriendinnetje zijn hard aan het werk de vanochtend gekapte boom op te tuigen.

Er staat een gezellig Kerstmuziekje op en ik kijk geinteresseerd toe, terwijl ik schrijf. Ik laat het optuigen van de echte boom over aan de anderen, tenslotte heb ik de rest van de versieringen vrijwel in mijn uppie aangebracht!

Gisteren negen jaar geleden werd onze jongste geboren, wat vliegt de tijd toch! Saskia had haar vriendinnetje Aoife te logeren en de meisjes waren natuurlijk flink vroeg op. Helaas voor Saskia heeft ze een tiener broer en zus, die graag uitslapen. Ze moest dus even wachten voor ze haar cadeautjes kon openen. Om de wachttijd letterlijk wat zoeter te maken haalde Rick Dunkin Donuts voor de meisjes. Vooral de "Kerst" donuts met groene en rode hagelslag erop waren populair.

Nadat de oudere kinderen eindelijk te voorschijn kwamen en de cadeautjes geopend waren, ging ik naar mijn eerste Kerstfeestje. Mijn vriendin Chris maakt ieder jaar een heerlijke brunch, met hapjes als kleine quiches, mini bagels met cream cheese en gerookte zalm en allerlei zoete lekkernijen. Ze nodigt daarbij alle vrouwen, die ze kent, uit, dus er is altijd een hele menigte. Ik heb er een uurtje heerlijk gesnoept en gekletst, maar toen werd het alweer tijd om ons huis te versieren en klaar te maken voor Saskia's verjaarspartijtje.

Voor de oudere kinderen, vooral Katja, vond ik het altijd heel leuk zelf de partijtjes te regelen, met een thema en spelletjes, die daarmee te maken hadden. Maar omdat Saskia zo dicht bij Kerst jarig is, is het te druk om dat er ook nog eens bij te doen. Voor haar verjaardag gaan we of ergens heen of we huren iemand in. Dit keer hadden we een clown gehuurd. We hadden hem een paar jaar geleden bij Bertucci ballondieren zien maken en gelukkig konden we hem speciaal aanvragen.

Er kwamen 17 kinderen en Katja en haar vriend en vriendin hielpen. De tieners leidden de kleinere kinderen in een soort pakjes "stoelendans", waarbij de kinderen in een kring zitten en de cadeautjes van de ene naar de andere doorgeven. De groep zong een liedje en Saskia opende het cadeautje, wat ze aan het einde van het liedje in haar hand had tot ze alle pakjes had geopend. Het was werkelijk schattig hoe de kinderen luidkeels hun favoriete kerstliedjes zongen. Vooral "Rudolph the Red Nosed Reindeer" werd met veel verve gebracht.

Inmiddels was de clown er, die de hele groep regelmatig dubbel had liggen met zijn "tover"kunsten. Na een half uur begon hij ballonfiguren te maken voor de kinderen. Daar lagen zijn echte talenten, hij flanste een hele Spongebob Squarepants voor Saskia in elkaar! En later nog een Tweety.

Na afloop aten we allemaal ijscake van Baskin Robbins, heel lekker, French Vanilla ijs. Bovenop de cake lagen heel kleine "ijshoorntjes" met verschillende smaken ijs erin. De hele cake ging op!



Toen iedereen weer naar huis was en Saskia mee met Christine om daar te logeren (ik voelde me lichtelijk schuldig, dat wij op haar verjaardag uit gingen, maar het was niet anders), hadden Rick en ik een half uurtje om onszelf in vol ornaat te steken en naar de Black Tie party van zijn bedrijf te gaan.


Rick en ik in vol ornaat

Net als vorig jaar werd deze in de "Flag Room" van de US Chamber of Commerce gehouden. Ondanks een file naar Washington toe, aangezien we niet de enigen waren, die een Kerstparty hadden, leverden we net na zessen onze auto aan de valet af.

Bij binnenkomst werd een foto gemaakt en daarna werden er tot zeven uur cocktails en hors d'oeuvres geserveerd. De lekkerste hapjes, waaronder kreeft en zalm, kwamen langs.

Net na zevenen werd de eetkamer geopend, waar een voortreffelijk buffet geserveerd werd. Ik moet zeggen, dat Microsoft zijn medewerkers met Kerst een flinke party geeft, waarop niet wordt bezuinigd. Ook de desserts waren zo lekker, dat ik er veel meer dan gewoonlijk van at.

Intussen kletsten we gezellig met een bevriend stel en nog wat mensen, die ik niet eerder had ontmoet. Voor we het wisten was het middernacht en tijd om huiswaarts te keren.

Van verre zagen we de nationale Kerstboom voor het Witte Huis staan. Zoals ieder jaar ziet die er imposant uit, een dezer avonden willen we er naar toe.

Vandaag stond de Kerstboom op het programma. Al sinds we elkaar kennen rijden Rick en ik naar de Blue Ridge bergen om bij een van de Kerstboom boerderijen onze eigen boom uit te kiezen en om te zagen.

We hadden een tijdje dezelfde boerderij bij Middelburg, maar nadat we daar vorig jaar weinig van onze gading vonden, besloten we het dit jaar elders te proberen.

Ieder jaar moeten we ook een compromis sluiten over de lengte van de naalden, want Rick is opgegroeid met bomen met lange naalden en ik vind die er niet "echt" uitzien als een kerstboom. Dit jaar kreeg ik mijn zin en gingen we op zoek naar een kortnaaldige boom.

Net voorbij Leesburg vonden we een enorme kerstboom plantage. Ze hadden velden vol met bomen staan, een prachtig gezicht! Uiteindelijk viel de keus op een Douglas Fir van zo'n tweeeneenhalve meter hoog.


De kerstboomboerderij

Kai en Saskia zaagden hem om en Rick en ik trokken hem de berg op om door de "touwmachine" getrokken te worden. Terwijl Rick betaalde dronken de kinderen en ik warme cider.


Saskia op haar buik in het gras om de boom om te zagen

Al gauw hadden we de boom op de auto vastgezet en eenmaal thuis kon het optuigen beginnen. Zonder al te grote problemen, tenzij de verwarring over de volgorde van Santa's rendieren als zodanig geclassificeerd kan worden, staat er nu een volle boom te flonkeren. Het traditionele "ik zie, ik zie wat jij niet ziet" spelletje kan nu beginnen, mijn opa speelde dat altijd met ons en wij zetten die traditie voort.

Vanavond viert Saskia nog even verjaardag en gaan we met een van haar vriendinnetjes bij Cafe Renaissance eten. Daar zullen we door de baas weer "lovely ladies" genoemd worden en als speciale gasten behandeld worden. Mijn kleine miss kan dan toch op een prima verjaardagsweekend terug kijken, lijkt me zo!

0 reacties: