Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 17, 2004

Party hardy!

Wat lopen er toch een gevaarlijke gekken op de wereld rond! Vanochtend werd op het nieuws omgeroepen, dat er in Missouri een Amber alert was voor een baby, die door een dief uit de buik van de 8 maanden zwangere moeder was gesneden. Misselijk makend! Wat moet je dan een zieke geest hebben, als je zoiets in koele bloede kunt doen. En de arme moeder van de vrouw moest haar dochter zo vinden. Het schijnt, dat de baby nu gevonden is en leeft. Ik moet de hele tijd aan die familie denken, hoe kom je nu over zoiets heen? Brrr!

Maar gauw over iets zonnigers schrijven, want zon hebben we deze week meer dan genoeg. Hij geeft wel niet veel warmte af, maar de strakblauwe luchten zijn prachtig. Die kleur blauw is mijn lievelingskleur!

Na een lange wandeling met Christine ging ik Vienna in om de laatste "stocking stuffers" te kopen voor mijn vader en Rick. Rick is dol op stripboeken en dan vooral "Archie", dus hij krijgt daarvan het kerstboek.

Verder geef ik ze traditioneel een mini flesje likeur in de stocking, die op Kerstochtend in de koffie genuttigd kan worden. In Virginia worden alleen wijn en bier in de supermarkten verkocht, voor sterkere alcoholische dranken moet je naar een zogenaamde "ABC" winkel (Alcoholic Beverage Control). Ik voel me nooit erg op mijn gemak in die winkels, vreemd genoeg, net of ik iets heel slechts aan het doen ben. De man bij wie ik afrekende merkte dat geloof ik, want hij vroeg of ik "Ok" was.

Bij de Giant haalde ik meer kerstpapier en candy canes en rekende af bij de kassa zonder snoep of roddelbladen. Sinds een paar jaar hebben een aantal supermarkten speciaal zo'n kassa ingesteld. Het idee achter geen snoep is, dat op die manier kinderen niet om snoep gaan zeuren bij de kassa.

De reden voor het weghalen van de roddelbladen is controversieler. Het is het resultaat van de morele politie, die ook bepaalde boeken uit bibliotheken wil bannen. Ik ben het dan ook helemaal met dit artikel eens. Gelukkig is er maar een kassa bij deze Giant, die naar dit soort onzin is ingericht. En aangezien ik al die schreeuwende koppen in de roddelbladen best leuk vind om te lezen terwijl ik op mijn beurt wacht en zo af en toe nog gauw even wat snoepgoed koop bij het afrekenen, ben ik blij, dat ik er maar een enkele keer bij terecht kom.

Vanmiddag onderwezen we met "Artsmart" de tweede artiest van dit jaar in Saskia's klas. Dit keer werd de realist Thomas Eakins belicht. Behalve dat ik het leuk vind om op deze manier met Saskia en haar klasgenootjes bezig te zijn, leer ik ook van alles van dit programma. Ik realiseer me, dat ik maar bar weinig over de Amerikaanse kunstenaars weet, terwijl ik heftig geinteresseerd ben in kunstgeschiedenis.

Gisteravond belde mijn vader op, dat hij uitgenodigd was voor een kerstfeest van zijn afdeling bij de Wereldbank. Gewoonlijk wordt dit soort feestjes in een van de gebouwen van de Wereldbank zelf gegeven, maar dit jaar werd de heel bijzondere en gezellige The Mansion on O Street ervoor gekozen.

Toen mijn vader dus vroeg of ik hem wilde vergezellen hoefde ik geen moment daarover na te denken! We besloten een taxi te nemen, want de controles op alcohol in Washington zijn scherp en mijn vader heeft nogal eens de neiging wat dieper in het glaasje te kijken tijdens feestjes.

Om 20 uur stapten we in de Yellow Cab, mijn vader feestelijk gekleed in een rood jasje en zijn kerststropdas en ik in een rood zijden pakje. Volgens mijn vader zou "men" er niet zo netjes gekleed komen, maar ik was blij, dat ik daar niet naar had geluisterd, want verscheidene vrouwen droegen zelfs lange jurken.

Er werd ham en kalkoen met salades geserveerd en een enorme tafel vol met heerlijke desserts! Vooral van die laatsten hebben we flink gesmuld.

De "Mansion" werd in 1892 gebouwd door de architect van het Capitool en is zonder twijfel het meest ongewoon ingedeelde huis, dat ik ooit gezien heb! Het heeft 100 kamers, die met allerlei trapjes naar boven en naar beneden aan elkaar verbonden zijn, maar op zo'n manier, dat je de weg kwijt raakt. Verder zijn er intigrerende geheime in- en uitgangen en hebben alle kamers een thema. Zo is er een heuse log cabin van twee verdiepingen!

We hebben genoten en bleven veel langer, dan we verwacht hadden. Pas rond middernacht bestelden we de taxi naar huis. Ik moet mezelf altijd even knijpen om te zien of ik niet droom, als er zulke onverwachte tractaties op mijn levenspad komen!


0 reacties: