Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 25, 2004

Santa's bezoek

Vroeger werden we op Kerstochtend voor dageraad door de kinderen gewekt, maar nu zijn ze zoveel ouder, dat ze het tot 8 uur uithielden. Kai en Saskia zaten, toen ik wakker werd, samen bovenaan de trap stilletjes te wachten. De regel is, dat we als gezin naar beneden gaan, dus moesten ze hun tienerzus zover krijgen om op te staan. Dat ging wonder boven wonder vrij makkelijk en om half negen begonnen we met koffie en kerststol aan het uitpakken.

Rick's traditie (ik ben niet opgegroeid met cadeautjes voor Kerst) is, dat "Santa" komt met een groot cadeau voor iedereen en ieders stocking vult met chocola en kleinigheidjes. De rest van de cadeautjes ligt onder de boom en is van degene, die ze gekocht heeft.

Santa bracht mij sneeuwschoenen als groot cadeau. Nu kan ik helemaal niet meer wachten tot het gaat sneeuwen! Ook mijn stocking was lekker vol met mijn favoriete chocolade, Lake Champlain, een mooie sjieke shawl, oorbelletjes en een pen, die altijd schrijft hoe je hem ook vasthoudt.

Rick kreeg een nieuwe camera van Santa. Zijn oude had hij in een taxi in Londen laten liggen en niemand heeft die nog gevonden. "Santa" had wel een vermanend gedicht geschreven in speciale Kerst letters, waarin hij Rick op het hart drukte dit fototoestel altijd aan zich vast te binden.

Omdat we voor ieder cadeautje de tijd nemen en we met zijn zessen waren, duurde het meer dan twee uur voor alles uitgepakt was! Ik ben waanzinnig verwend! Favoriete cadeautjes: een groene trui van Victoria's Secret, maar liefst drie boeken (twee van Philippa Gregory en "The Time Traveler's Wife") en Paint Shop Pro 9, zodat ik mijn foto's nog beter kan bewerken!

Van de kinderen was Saskia helemaal dolblij met haar gymschoenen met wieltjes, die je kunt dragen als gewone schoenen en als rolschaatsen. Die waren zo populair dit jaar, dat ze overal uitverkocht waren en natuurlijk was ik te laat met kopen. Gelukkig is er dan Ebay, want er zijn altijd slimmerikken, die de trends voorzien en extra inkopen, zodat ze ze met winst kunnen doorverkopen. De premie viel mee, slechts $10 meer dan in de winkel, ik heb dat wel eens erger meegemaakt. In ieder geval was het de extra moeite meer dan waard, want Saskia is de hele dag niet binnen geweest!

Na de hele dag lekker te hebben rondgeprutst in huis hebben we een lekker Kerst maaltje klaargemaakt: een kleine kalkoen, een Virginia ham, asperges, mais en aardappelpuree. Vooraf hadden we garnalen cocktail en als toetje de kersen"pie", die we van de buren hadden gekregen.

Als afsluiting van deze gezellige Kerstdag keken we "It's a Wonderful Life", onze traditionele Kerstfilm met Jimmy Stewart. Ik blijf hem prachtig vinden!

0 reacties: