Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 05, 2004

Sinterklaasavond

Vanochtend moest ik denken aan Sinterklaas twee jaar geleden. Toen moesten we onze viering uitstellen, want we hadden 10 centimeter sneeuw liggen en Chuck en Christine konden niet naar ons toekomen.

Vandaag is er geen sneeuw te bekennen, integendeel, het werd maar liefst 17 graden en er was geen wolkje aan de lucht.

Een prima dag, dus, om het World War II Memorial, waar we gisteren geen tijd voor hadden, te gaan bezoeken. We vonden een heel goede parkeerplaats en liepen van daaruit naar het Memorial. Dit was de derde keer, dat ik het bezocht, sinds het in mei geopend werd en het blijft imposant. Ook onze gasten waren er erg van onder de indruk.

Altijd als ik in Washington ben krijg ik de neiging van alles te gaan bekijken. Helaas had de rest van ons gezelschap daar geen zin in en na nog even wat namen van familieleden, die in de Tweede Wereldoorlog gevochten hadden, te hebben opgezocht in de database keerden we direct weer huiswaarts.

Ons traditionele maal op Sinterklaasavond is soep met broodjes met worst. Whole Foods heeft de meest bijzondere worsten: kip met appel, kip met tomaat en kruiden, chorizo en Ierse bangers en nog veel meer. Wij beperkten ons tot een aantal van de hierboven genoemde worsten en gewone hot dogs voor de kinderen.

Om 4 uur kwamen Chuck, Christine en Mallory en kon het festijn beginnen. Na het eten gaf ik iedereen zijn of haar eigen Droste letter en zette een bakje pepernoten en een bakje met marsepein en borstplaat neer.

Na al het gekreun over het dichten van de afgelopen dagen (vooral van Ricks vader, voor wie dit allemaal nieuw was) kwamen er de meest hilarische gedichten uit! We hebben krom gelegen. Heel leuk, om de Amerikanen zo op te zien gaan in een oer-Hollands feest.

De cadeautjes werden met dank aangenomen en het snoepgoed met smaak opgegeten. Het blijft een leuke traditie om vol te houden!

Morgenochtend ga ik met Kai voor twee dagen naar Massachusetts. Ik schrijf daar dinsdag meer over.

***Over de nieuwe layout van mijn blog: ik wilde een andere layout met meer mogelijkheden. Helaas heb ik moeite met de opmerkingen/comments. Om de een of andere reden werken die niet. Ik ben er dus nog mee bezig!***

0 reacties: