Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 03, 2004

Winkelen bij Tysons Corner

Wat een heerlijke herfst blijft het! Hopelijk gaat dit ook in de winter zo door. Prachtig zonnig weer met staalblauwe lucht en weliswaar een koud windje, maar ach, we kunnen niet alles hebben.

Toch hebben we het merendeel van de dag binnen doorgebracht. Ricks vader, Jerry, en zijn vriendin, Carol, wilden namelijk naar Tysons Corner mall om te winkelen. In hun buurt in West-Michigan hebben ze niet zo'n grote mall en ze leken waarempel wat verloren, ook al heeft Jerry hier jarenlang in Noord-Virginia gewoond. Maar ja, alles is groter geworden en veel drukker in de afgelopen jaren.

Terwijl Rick hen rondleidde naar de diverse winkels, waar zij naar kleding wilden kijken, ging ik door met winkelen voor Sinterklaas en Saskia's verjaardag. Gelukkig slaagde ik prompt met alles. Ik kan nu dus gedichtjes gaan schrijven, hoewel ik moet zeggen, dat mijn dichtader nog helemaal niet open is gegaan!

We aten een lekkere lunch met zijn vieren bij California Pizza Kitchen, waar ook een wereld voor ze openging (wat ben ik blij, dat wij in zo'n ruim voorzien gebied wonen!) met de tientallen keuzes op het menu. Hun tortilla soep vind ik niet te versmaden!

Hierna gingen Carol en ik er samen op uit, terwijl Rick en zijn vader hun laatste Sinterklaas inkopen gingen doen. Bij Hecht's kocht ik voor mezelf een paar Kerst oorbellen en een Kerst trui. Allemaal waren ze halve prijs, de "sales" voor Kerst zijn al goed begonnen. Ik zag ook een cashmere trui voor halve prijs, maar heb me kunnen inhouden, die gaat op mijn verlanglijstje.

Voor we naar huis gingen, haalden Rick en ik ook nog een "Angel" van de Salvation Army boom. We kozen een meisje van 12, zodat alle drie onze kinderen zich ermee zouden kunnen identificeren (Kai is 12, en de andere twee zijn meisjes). In vorige jaren hebben we telkens ieder kind een engeltje laten kiezen, maar dit jaar geven we liever een kind een heel goede Kerst. Voor dit meisje moeten we kleding en tenminste drie speeltjes kopen.

Vanavond hebben we weer heel gezellig gegeten in ons favoriete plaatselijke restaurant, Cafe Renaissance. De baas stond ons al buiten op te wachten en behandelde ons alsof we heel speciale gasten waren, erg leuk.

Saskia wilde hier volgende vrijdag ook haar verjaardagsmaaltijd eten, maar helaas is het restaurant al helemaal volgeboekt die avond, vanwege Kerstfeestjes. Saskia is zo dol op dit restaurant, dat ze nu liever haar etentje op een andere avond heeft, dan een ander restaurant uitzoeken! Ik blijf dat grappig vinden, want het is helemaal geen kinderrestaurant.

0 reacties: