Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 10, 2005

Buiten spelen

Het lente achtige weer hield vandaag aan. We zitten precies op de rand van warm en koud, dus als het front naar het zuiden verplaatst is het bewolkt en kouder, zoals gisteren, gaat het iets naar het noorden, dan wordt het zonnig en 15+ graden.

Al zou ik een sneeuwdagje best leuk vinden en er nog genoeg tijd is in deze winter om koud weer te krijgen, geniet ik toch erg van dit weer. Het is ook zo goed voor de kinderen! In plaats van binnen te hangen spelen ze de hele middag buiten.

Het huiswerk wordt 's avonds gedaan. Eigenlijk heb ik dat liever niet, maar ja, er is maar beperkt daglicht en die frisse lucht houdt ze gezond.

Het nieuwste spel in de buurt is rolschaats hockey. Een gezin heeft een heel stel ijshockey sticks en vrijwel iedereen heeft rollerblades. Dit doet me allemaal zo aan vroeger denken, toen we ook met onze hockeysticks en rolschaatsen (toen nog wel met de twee wielen voor en twee wielen achter) op het plein achter ons huis speelden.

Er is wel een verschil: wij kregen vroeger altijd ruzie met een ander groepje kinderen en er werd altijd wel iemand in elkaar geslagen, regelmatig een van mijn broers. Dat merk ik hier gelukkig helemaal niet, alle leeftijdsgroepen (van 4 tot en met 12 en soms zelfs 14) spelen samen en als kinderen uit andere straten erbij komen zijn die even welkom.

Zelf neem ik het er ook ruim van in dit weer. Ik ben door mijn huishoudtaken gevlogen vanochtend!

Christine en ik hebben daarna mijlen gelopen. Alles is natuurlijk wel wintergrijs, vooral nu de meeste Kerstversieringen opgeborgen zijn. Maar er zijn kleurige lichtpuntjes en dat zijn de vogels. Er overwinteren hier een heel stel soorten, waaronder de knalrode Kardinaal, de felblauwe Blue Jay en de roodgevleugelde Redwinged Blackbird. En overal waar je loopt hoor je spechten in de bomen.

De echte sport "bird watching" is me te saai, maar we hoeven er nu helemaal niets voor te doen, zonder bladeren in de bomen zie je de vogels zo zitten.

Vanmiddag heb ik op de stoep in de zon zitten lezen. Ik ben zowaar een beetje verbrand! Eigenlijk wordt hier aangeraden iedere dag zonnecreme op te smeren, vooral op de kinderen, maar ik vind het in de winter gewoon te veel werk. In de zomer ben ik wel heel streng erop.

Het was dus een lekker lui buitendagje en mijn luiheid werd vanavond helemaal compleet, omdat Rick voor ons kookte. Hij werkte in een vorig leven bij een Italiaans restaurant, wat inmiddels niet meer bestaat, en heeft daar geleerd de lekkerste omeletten ooit te bakken. Die kregen we vanavond van hem voorgeschoteld, erg lekker. Wat zijn geheim is, weet ik niet, maar hij vult ze met uien, ham, kaas, paprika en tomaat en geeft er dan cocktail saus (de rode) bovenop.

De eerste tien dagen van januari zijn voorbij! Altijd de moeilijkste tien dagen van het jaar, vind ik, na alle gezelligheid van de feestdagen.

0 reacties: