Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 11, 2005

De kracht van het Internet

Vaak als ik hier op de snelwegen rijd, lijkt het wel of ik op zo'n autobaantje in een pretpark zit. Iedereen rijdt gewoon in zijn baan, recht vooruit, blik op oneindig, tot de afslag, die men nodig heeft. Net of de auto's in een rail vastzitten.

Omdat we in automaten rijden is het al een stuk makkelijker en dan zijn er vier banen met auto's, die ongeveer dezelfde snelheid rijden. En als je in baan twee rijdt, heb je evenveel kans om door iemand in baan een te worden ingehaald, als door iemand in baan drie.

Vanochtend op weg naar Christine's huis viel me dit weer op. Toen Dennis hier was merkte hij op hoeveel verkeersborden er te lezen zijn. En inderdaad, overal staan uitgeschreven waarschuwingen of aanmaningen. "Begin to exit", "Exit at designated points only", "HOV (high occupancy vehicle) Lane Only", om de zoveel meter staat er een bord. Kennelijk neemt men vanzelfsprekend aan, dat automobilisten kunnen lezen en snel genoeg om dit allemaal in zich op te nemen.

En toch ben ik er helemaal aan gewend. Ik weet niet beter. Natuurlijk ken ik ook de meeste Europese verkeersborden en sommigen worden hier ook gebruikt. Maar ik zou me kunnen voorstellen, dat een Amerikaan voor het eerst in Europa best moeite zal hebben met al die ingewikkelde tekens.

Langs de kant van de afslag naar Christine's huis ligt nu al meer dan een week een dode wasbeer. Meestal worden doodgereden dieren vrij snel verwijderd, dus dit verbaast me een beetje. Ik zou nu niet graag degene zijn, die dat dier moet opruimen!

Na een lange wandeling met Christine in haar buurt namen we de auto naar het Fair Lakes Shopping Center. Dit vlak bij haar huis gelegen winkelcentrum is ook voor mij het dichtstbijzijnde met de megaketens, zoals Walmart, BJ's, Target en Best Buy. Behalve die bekende ketens zijn er nog een dozijn andere enorme blokken van winkels te vinden.

Als eerste gingen we naar Michael's, heel ongewoon kon ik daar vrijwel niets leuks vinden en kocht dus alleen een klein Cupido vlaggetje voor buiten en een zakje met lijmstokjes. Christine had echter een wagen vol met spullen.

Terwijl ik bij Michael's rondkeek belde Rick me op mijn mobieltje. Hij had fantastisch nieuws: zijn fototoestel was in Londen gevonden met alles erop en eraan! Dit is nog beter nieuws voor mij, want ik had Rick met Kerst al een nieuw toestel gegeven en nu is het oude voor mij. Jippie, jippie, jippie! Ik kan niet wachten tot ik er een macro lens voor vind en een telelens en dan zijn de vlinders en vogels hier nog niet van mij af! Toch wel heel fijn, dat er nog eerlijke mensen op deze wereld rondlopen!

Na nog een lekkere koffie bij Starbucks te hebben gedronken, nam ik weer afscheid van Christine, die deze week zonder man zit. Chuck reist, zoals zoveel mannen hier, veel binnen de VS. Ik zal de mijne volgende week ook weer moeten missen.

Een paar dagen geleden schreef ik in dit blog over een controversiele potentiele wet hier in Virginia, die het niet rapporteren van een miskraam strafbaar zou maken. Zie hier de invloed van het internet! Vandaag maakte de sponsor van die wet bekend hem in te zullen trekken wegens "moeilijk te begrijpen taal".

Dit is zeker noemenswaardig, want voor een groot deel is dit te danken aan de bloggers. Honderden blogs hebben dit verhaal opgenomen in hun dagelijkse post en vele honderden hebben gereageerd. Het maakte ook niet uit of iemand voor of tegen abortus was, deze wet zou potentieel iedere vrouw kunnen benadelen.

En eens te meer sta ik versteld hoe verschillend de staten onderling zijn. Neem nu Virginia en Maryland, buurstaten, maar scherp verschillend in vele opzichten (niet in het minst, omdat de een een "Zuidelijke" staat was (is) en de ander een "Noordelijke").

Wat de rechten van de vrouw betreft zijn ze even verschillend. De website Naral.org, die nagaat in hoeverre een staat de voortplantingsrechten van een vrouw bepaalt, bijvoorbeeld, geeft Maryland een "A" (hoogste cijfer) en Virginia een "F" (failing, laagste cijfer). Het onderschrijft de gigantische verschillen, die onderling tussen de staten bestaan en die eigenlijk nooit duidelijk naar buiten komen in de pers.

Vanmiddag ben ik met Katja naar de oogarts geweest. Haar ogen blijven achteruit gaan, maar volgens de dokter is dat normaal. Ze kreeg een nieuw soort contactlenzen, waardoor haar ogen hopelijk minder geirriteerd zullen zijn.

Na de dokter ging ze met Leah mee om Leah's basketball wedstrijd te kijken. Leah speelt in "all stars", heel hoog en waarschijnlijk zal ze een basketbal beurs krijgen voor college. Beurzen zijn hier heel belangrijk, omdat de kosten van voortgezet onderwijs zo hoog zijn. Je kunt ze op allerlei manieren krijgen, maar sporten zijn het meest populair. Het is een hele carriere om mensen te matchen met hun beurs!

Na een lekkere crockpot maaltijd gaan we vanavond lekker relaxen. Ik heb nog twee Margrieten te lezen, een ervan heeft een speciale bijlage over Prins Bernhard. Ik ben benieuwd!

0 reacties: