Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 03, 2005

De lente duurt voort!

Rick en ik hebben gisteravond tot na middernacht doorgesproken hoeveel we uiteindelijk wilden geven aan de hulporganisaties voor de slachtoffers van de tsunami. Microsoft heeft een programma opgezet, waarbij ze iedere dollar, die werknemers geven, verdubbelen. En daar gaan we nu een goed bedrag aan geven, zodat het dubbele in Azie en Afrika verschijnt.

Vandaag kwamen de presidenten Bush (jong en oud) en Clinton bij elkaar om bedrijven en individuen verder aan te sporen vooral te geven. Ik zag net een interview met presidenten Clinton en vader Bush en hen samen te zien werken is zeker een zeer ongewoon iets om te zien!

Ik vind, dat Microsoft het zeer goed doet, ook met daadwerkelijke technische hulp in de rampgebieden. Bill Gates mag vele fouten hebben, maar zijn Foundation en bedrijf staan hoog op de lijst van de vrijgevigste instanties.

Maar genoeg hierover, ieder beeld ervan doet me tranen wegslikken en ik voel me zo bevoordeeld met mijn gezin van gezonde kinderen. Het nieuws blijft naar en ik voel de neiging mijn hoofd maar weer eens in het zand te gaan steken.

De een of andere expert heeft vandaag ook uitgevonden, dat Al Qaida klaar is met het voorbereiden van de volgende aanval op de VS. Oh joy! En als de vulkaan op het eiland La Palma de zee in glijdt, zal de hele oostkust van de VS worden opgeslokt door een megatsunami. Wie wil er dan nog naar het nieuws luisteren?

Gelukkig zijn er ook prachtige momenten om over te schrijven. Hoewel de douche, die Leah meende te moeten nemen om 5 uur 40 vanochtend er niet een van was! School begon vandaag weer en de twee oudste meisjes besloten vanochtend wel erg vroeg op te staan en deden alsof er verder niemand meer sliep!

Ik was zo moe nadat ik Saskia naar school had gebracht, dat ik nog een uur ben gaan liggen! Omdat Rick vandaag nog vrij was wilden we samen iets leuks gaan doen.

Maandag is een korte dag voor Saskia op school, dus veel tijd hadden we niet. Rick had het mooie park langs de Potomac gezien, toen we naar Mount Vernon gingen en wilde daar een wandeling gaan maken.

We reden dus voor de derde keer deze week naar Alexandria en van daaruit naar Dyke Marsh Wildlife Reserve. Dit park ligt vlak langs de Potomac en is bekend om zijn mooie vogels. We werden dan ook getrakteerd op een heel stel Blue Jays, Cardinals en zelfs een echte Woody Woodpecker specht! Echt geweldig, zo'n stuk compleet ongerepte natuur zo vlakbij de stad!

En we liepen er zonder jas, op 3 januari, want het was 17 graden buiten en prachtig zonnig weer! Ik hoorde vanavond, dat het vorig jaar op deze datum nog warmer was en daarna kregen we enorme kou, dus ik hoop eigenlijk, dat dat patroon zich niet herhaalt!

Helaas hadden we niet zoveel tijd, want we wilden ook nog samen gaan lunchen. Dit deden we bij Neisha Thai, een van de lekkerste Thaise restaurants in dit gebied. Op hun website kun je zien, wat voor lekkere gerechten ze hebben! Ik wou wel, dat Rick vaker vrij had, als de kinderen op school zitten, ik geniet met volle teugen van dit samen zijn!

Maar voor 12:45 moesten we weer terug zijn voor Saskia, die enthousiast uit school kwam met een "thank you" kaart van haar lerares voor het zelfgemaakte kerstcadeautje en het doosje met Wilhelmina pepermunt, dat we haar hadden gegeven.

We zijn weer terug in het ritme, hoewel de logeerpartij van Leah voortduurt. Vanavond speelde haar broer in de band van het Virginia Tech football team, dat tegen Auburn University in de Sugar Bowl in New Orleans speelt. Hun ouders nemen het er even van in New Orleans. Het is ze van harte gegund, want Leah's moeder moet op de twaalfde een mastectomy ondergaan.

Helaas hebben we Jimmy's tv optreden gemist, want Saskia had vanavond haar Kerst piano concert. Haar leraar was voor Kerst ziek geworden en dus was het uitgesteld naar vanavond. Het is altijd aandoenlijk om te zien, hoe hard de kinderen werken voor zo'n uitvoering! Iedereen speelde de sterren van de hemel.

Na afloop was er punch (ginger ale met sorbet en aardbeien) en koekjes. We bleven niet lang, want ondanks de warmte buiten (het is om 21:44 terwijl ik dit typ nog steeds 15 graden!) was de verwarming aan en Rick en ik bezweken zowat van de hitte!

Go Virginia Tech!

0 reacties: