Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 27, 2005

Het weer en de wegen

Stralend blauwe lucht en een stralende zon begroetten ons vanochtend. Maar oh, hoe misleidend, het vroor 13 graden en er stond een straffe wind, wat het nog kouder deed voelen.

Katja werd te laat wakker en had maar 15 minuten om zich klaar te maken voor de schoolbus (ik neem het haar niet kwalijk in deze vrieskou!) en Kai vertrok ook net op tijd met zijn Duitse koekjes.

Maar toen ik Saskia wakker wilde maken kreeg ik een heel protest. Ze wilde niet naar school en had hoofdpijn en buikpijn. Nu had een vriendinnetje van haar hier dinsdag gespeeld en gisteren overgegeven, dus ik wilde geen risico nemen en hield haar dus maar thuis (tot haar grote vreugde, moet erbij verteld worden).

Ze at een Poptart als ontbijt en ik nam een kom met Crispix, mijn favoriete cereal waarop ik mezelf deze week getracteerd heb. Ik heb trouwens net een online test gedaan over welke Poptart ik zou zijn (klik op het plaatje om hem ook te doen):

Verder leek Saskia niet ziek, dus ik nam Brynna en mijn mobieltje (en liet mijn nummer bij haar achter) mee om toch even een half uur buiten te zijn. Poeh, dat viel niet mee!!! Ik was zo buiten adem van de kou en het was dat gevoel, dat je neusharen bevriezen als je inademt. Maar we hebben het uitgehouden! Er kwamen heel wat auto's langs terwijl we liepen en ik krijg altijd het gevoel, dat iedereen meewarig naar me kijkt, zo van "zielig, dat je nu ook nog met de hond moet wandelen". Ze moesten eens weten!

Omdat ik vandaag dan maar rekende tot Saskia's speciale dag met mij, vroeg ik wat zij wilde doen. Haar keuze viel natuurlijk op Toys R Us en dan een speeltje uitzoeken. We hebben een enorme Toys R Us winkel dichtbij, dus ik voorzag, niet met voorpret, al uren van zoeken naar precies het juiste speeltje. Maar dan kende ik mijn jongste dochter nog niet! Ze stevende recht op de My Scene poppen af en binnen 5 minuten had ze degene gekozen, die ze wilde.

Een van haar vriendinnetjes is binnenkort jarig, dus wilde ik daarvoor ook alvast een cadeautje kopen. Ook voor haar wist Saskia meteen wat te vinden. Ik stond versteld van haar vastbeslotenheid! Binnen vijftien minuten stonden we weer, helemaal geslaagd, buiten.

De wegen in dit gebied zijn op het moment net een slalom door het vriezen en dan weer dooien, dat het telkens doet. Je moet links en rechts draaien om de gaten te ontwijken. Deze gaten worden hier "potholes" genoemd en de "pothole crew" komt langs om ze te dichten (als het vriest moet dat met los asfalt), waardoor lange files ontstaan op de snelwegen. De verkeersinformatie wemelt dus de hele dag van de waarschuwingen voor "pothole crews". Maar ja, die potholes kunnen ook mooi wel zo groot worden, dat je as erop kan breken!

Na Toys R Us gingen we naar Whole Foods. Dit is ook Saskia's favoriete supermarkt, ze hebben er "haar" fruit: meloen. En je kunt dat ook proeven daar. Je kunt je in feite je lunch eten daar: stukjes kaas, brood, cake, crackers met kaas en meer kun je proeven! Wij kochten vandaag behalve melk en wijn ook ijsjes, die er gezond en lekker zijn en crackers (van hetzelfde).

Vanmiddag hebben we als laatste "Mammie-dochter" activiteit onze nagels laten doen. Saskia heeft nu blauw gelakte teentjes met een vlindertje op haar grote tenen. "Mijn" Vietnamese manicuriste vindt haar heel schattig, dus Saskia vindt het ook prachtig daarheen te gaan, ze krijgt alle aandacht!

Voor degenen geinteresseerd in geschiedenis (ikke dus!) zijn de wetenschappers in Baltimore bezig de valse tanden van George Washington te onderzoeken. Men heeft altijd gedacht, dat die van hout waren, maar nu wordt dat dus verder onderzocht. Allemaal erg interessant, deze man was tenslotte de echte "founding father" van dit land!

Wij hebben niet te klagen over ons weer, als we naar het noorden kijken. Mijn zusje had gisteren ingezworen moeten worden als Amerikaans staatsburger, maar bovenop de 50 centimeter sneeuw van het afgelopen weekend, kregen ze gisteren nog eens 20+ centimeter. Tel daarbij de heel lage temperaturen van -10 en lager en je hebt een vreselijke omstandigheid waarbij je het huis niet meer uitkomt, zeker niet met een jonge baby. Dus het is hier daarbij vergeleken zeer aangenaam en hopelijk blijft dat zo!

0 reacties: