Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 23, 2005

Serieuze diepvries!

De hele nacht heeft wind om het huis gehuild. De sneeuw werd zo rondgeblazen, dat het leek of het nog sneeuwde! Onze vijver is (ondanks het fonteintje) vrijwel geheel bevroren en in de boom vlakbij het huis zaten wel tien roodborstjes te koukleumen, de arme diertjes!

De hele dag is er een "wind chill advisory" geweest, wat betekent, dat de kou met de wind gevaarlijk lage temperaturen produceerde van meer dan -20 graden celsius.

Maar ik had me voorgenomen mijn nieuwe sneeuwschoenen, die ik met Kerst gekregen heb, vandaag te gebruiken, dus niets hield me binnen! Om 11 uur stond ik ingepakt en wel (met verschillende lagen kleding en handverwarmers) op mijn sneeuwschoenen. Tot mijn verbazing hield ik het 45 minuten uit en kwam zelfs bezweet terug!


Zelfs in ondiepe sneeuw is dit een hele oefening en ik kan niet wachten tot ik mijn sneeuwschoenen in de bergen kan gebruiken! Ik liep door de bosjes achter het zwembad en zag een stel hertenafdrukken en paar heel mooie rode (maar koude) kardinalen. Het was een heerlijke wandeling, hopelijk kan ik er morgen weer op uit.

Wij hebben geluk gehad (hoewel ik best iets meer sneeuw had willen zien hier), ten noorden van ons was het noodweer. Mijn zus in Newburyport, Massachusetts, is compleet ingesneeuwd met bijna een meter sneeuw en in delen van het noord oosten is er geen electriciteit door het noodweer, want net als hier stormde het met de sneeuw, niet te geloven met temperaturen van -20 en kouder! Vooral voor de daklozen is dit dodelijk weer.

Zelfs degenen, die gewoonlijk naar de soepkeukens komen, komen nu niet, omdat ze door die vreselijke kou moeten lopen. Het is een keus tussen voedsel en warmte en velen kiezen warmte. Heel hard!

Toen ik thuis kwam was de rest van de familie ook wakker. Ik had Kai vannacht om half vier ook al wakker gemaakt, want ik was bang, dat hij misschien een hersenschudding had van de twee klappen tegen zijn hoofd, die hij gisteren met sleeen had geincasseerd. Gelukkig werd hij gemakkelijk wakker, maar de beurse plek aan zijn slaap is nu uitgebreid naar zijn oog en hij ziet eruit alsof hij in een gevecht is geweest!!

Vanmiddag bleven we binnen bij het haardvuur. Kai en Saskia bouwden buiten een iglo en kwamen compleet verkleumd weer binnen.

Rick en ik hebben vanavond onze “date” avond gehad en hebben bij de Cheesecake Factory gegeten. Dat blijft een favoriet restaurant! Al het eten was voortreffelijk en precies waar we zin in hadden. Voor de verandering (waarschijnlijk door het slechte weer) kregen we meteen een tafel!

Het grote nieuws vandaag was, dat Johnny Carson is overleden. Hij was de grote Tonight Show man voor Jay Leno overnam. Hij deed het 30 jaar lang! En ik moet zeggen, dat ik hem vele malen grappiger vond dan Jay. Een gemis dus. Toch grappig, ik wist niets van de man tot ik hierheen verhuisde. Bijna een maand nadat Kai geboren was nam hij afscheid van tv en hij kwam vrijwel nooit meer terug. En toch herinner ik me veel van zijn grappen. Er is een grote komiek overleden.

0 reacties: