Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 19, 2005

Sneeuw!!

Vanochtend was een van de twee dagen deze week, dat de kinderen vroeg op moesten voor school. En het was weer berekoud! Maar niet zo koud als gisterochtend, dus begonnen de scholen op tijd. Katja en Kai wachtten met -10 graden op de schoolbus en nog had ik moeite ze te overtuigen zich warm genoeg aan te kleden!!

Nadat ik Saskia een uur later naar school had gewandeld forceerde ik mezelf verder te lopen. Het was inmiddels -8, maar er stond een straffe wind, die het dus kouder deed voelen. Maar Brynna en ik hebben die kou 45 minuten getrotseerd en ik wil wel wedden, dat zij het met me eens is, als ik zeg, dat we ons bij thuiskomst heel lekker voelden (vooral om weer terug te zijn in de warmte!).

Als het zo koud is geeft onze garage deur problemen. Hij is automatisch, maar gaat in de vrieskou maar half open. Het vergt allerlei maneuvres om hem helemaal te openen, heel irritant! Van binnen naar buiten is het niet zo erg, maar van buiten naar binnen, als je verkleumd bent, dus wel! Tijd om een monteur te laten komen!

Ik had om 12 uur afgesproken bij een van de filmtheaters met een stel Deense vrouwen om de film "Hotel Rwanda" te gaan zien. Maar om 10 uur begon het te sneeuwen en toen ik om half twaalf op weg ging, lag er 5 centimeter en de wegen waren niet gestrooid. Ik ben onze straat uitgereden naar de hoofdstraat, maar toen die ook helemaal besneeuwd en glad bleek te zijn, heb ik Kirsten opgebeld om te zeggen, dat ik toch niet ging. Misschien dat ik het wel had gewaagd als Rick thuis was geweest, maar mensen rijden hier zo slecht in zulk weer, ik wilde geen ongeluk riskeren terwijl ik de enige ouder hier was. Maar ik was oprecht teleurgesteld, de film leek me uiterst interessant. Zoals we hier zeggen: "I chickened out". Misschien krijg ik nog een kans om te gaan, hoewel dit soort films niets voor Rick is.

In plaats van film kijken haalde ik dus maar de sneeuwschep uit de schuur. De oprit nam meer dan een half uur in beslag om schoon te maken. Het was allemaal makkelijker geweest, als ik er niet overheen was gereden, want dat liet twee banen van vast-gepakte sneeuw achter.

Alles was na school afgelast, dus dacht ik een rustig middagje te hebben. Maar natuurlijk kwam de hele buurt hier in de achtertuin sleeen, want wij hebben hier een goede heuvel. Kai en Saskia hebben nieuwe slees, met Kerst gekregen, een grote opblaasbare driehoek. Die bleek natuurlijk enorm populair te zijn met als gevolg, dat mijn twee vaak lijdzaam toekeken, terwijl hun vriendjes de heuvel af gleden. Maar ik heb niets gezegd, ik was er trots op, dat ze hun nieuwe speeltjes zo ruiterlijk deelden.

Vanavond hebben we van Vocelli's pizza besteld (hun knoflook en spinazie pizza is heerlijk!) en lekker bij het haardvuur tv gekeken. Eerst American Idols, wat in het begin heel vermakelijk is en daarna Wife Swap, waarbij twee vrouwen van plaatsen verwisselen.

Intussen zien we op het nieuws alle poespas rond het inzweren van President Bush. Het zal geen plezierig verkeren zijn daar op de Mall! Maar het zal warmer zijn dan de rest van de week, dus niemand zal bevriezen!

Morgen begint dus zijn tweede 4 jaar als president. We zullen zien.

Foto's van vandaag:


Snickers speelt met de sneeuwvlokken op het dek


Klaar om de heuvel te nemen!


En hij ook!

0 reacties: