Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, januari 22, 2005

Sneewdag

Wat brengt een sneeuwdag toch een gezelligheid! Toen we vanochtend opstonden lag er net genoeg sneeuw om alles wit te maken, maar het begon pas na 11 uur echt te sneeuwen. Toen het rond 4 uur ophield lag er iets meer dan 10 centimeter. Niet zoveel als we gehoopt hadden, maar genoeg om een prachtige witte wereld te creeren, met poedersuiker op de bomen (die er vannacht helaas afgeblazen zal worden, want het tweede deel van de storm is harde wind).

Om 12 uur had Rick opeens zin in een lange sneeuwwandeling. Het sneeuwde hard en vroor 6 graden, dus we kleedden ons (dachten we) warm genoeg aan. Het plan was via een nieuwbouwbuurt (Rick is gefascineerd door nieuw gebouwde huizen) naar Starbucks te lopen. Dit zou een wandeling zijn van ongeveer twee kilometer.

Laat ik duidelijk zijn, ik heb het in lange tijd niet zo koud gehad!! Mijn dijbenen en vingers hadden geen gevoel meer! In de nieuwbouwbuurt kwamen we langs het "model" huis, waar je gewoonlijk binnen kunt gaan om rond te kijken, dus dachten we daar even naar binnen te gaan om op te warmen. Helaas was de makelaar daar net van plan naar huis te gaan. Ik kon het haar niet kwalijk nemen, de sneeuw kwam hard naar beneden!

Gelukkig was Starbucks niet veel verder weg. Daar was het flink druk en heel gezellig. Een paar mensen zaten in de makkelijke stoelen te lezen, de rest kletste onderling over het weer en hoe koud het was. We warmden al snel op met een Caramel Macchiato voor mij en een White Mocha voor Rick.

Op de terugweg hadden we de wind mee en was het dus een stuk minder koud. Toen we thuiskwamen lag er al zeker 10 centimeter en veel meer is er niet gevallen. Ik nodigde een paar buurtkinderen uit voor poffertjes. Dit was de perfecte dag hiervoor!

Ooit heb ik een poffertjes pan gekregen van mijn tante in Nederland. Ik heb hem geloof ik een keer gebruikt! Maar hij werkte nog prima, de poffertjes (met echte Nederlandse poedersuiker, want om de een of andere reden smaakt de poedersuiker hier lang niet zo zoet) verdwenen als sneeuw voor de zon!

Intussen was het opgehouden met sneeuwen en werden er sleeplannen gesmeed. Katja, Kai en Leah gingen naar het park, waar de heuvel flink hoog is. Rick, Saskia en ik gingen naar Saskia's school, met een minder hoge heuvel, maar steiler en een (soms pijnlijke) muur om je te stoppen!

Het was venijnig koud en er waren verscheidene idioten, die de heuvel niet op kwamen met hun auto, dus Rick en onze buurman Ross hebben heel wat geduwd. Intussen suisde Saskia met allerlei vriendinnetjes de heuvel af. Toen zij er genoeg van kreeg, zijn Rick en ik nog een aantal keren gegaan. Woohoo! Dat was leuk! Ik had nog veel vaker willen gaan, maar Saskia had er genoeg van, dus gingen we huiswaarts.

Morgen wordt er harde wind verwacht met temperaturen ver beneden het vriespunt, dus Rick en ik dachten, dat we maar beter vanavond de oprit konden schoonmaken. Tot onze grote verbazing en uiterst genoegen was een groep van 6 mensen hard bezig met onze oprit! Kai, Katja en Leah, Leah's vader Paul en onze buren Lorraine en Chuck en tegen de tijd, dat we terug waren, waren ze helemaal klaar!!! We hoefden geen poot uit te steken! Wat een luxe!

De mannen gingen gauw verder met de opritten van de andere buren, zodat voor 17 uur alle opritten schoon waren! Wauw!!

Helaas heeft Kai tijdens het sleeen een paar flinke klappen tegen zijn hoofd gehad. Hij vloog eerst tegen een hek aan in de achtertuin van de buren en daarna, bij een andere heuvel, vloog een jongen met een snowboard tegen zijn slaap aan! Dat laatste resulteerde in een gemeen uitziende buil met open wond. Toch is het kennelijk niet zo erg, want hij glijdt nu, om 19:30 in het donker weer lekker de heuvels af. We zullen hem vannacht een paar keer wakker maken om zeker te zijn, dat hij geen hersenschudding heeft.

Als avondeten heb ik lekker taco soep in de crockpot gemaakt. Iedereen vindt dat heerlijk en het is een lekkere hete maaltijd met deze kou. Leah bleef ook eten en ik kreeg twee "thumbs up" van de tieners na afloop en dat zegt heel wat!!

Ik zit hier nu heerlijk relaxed in mijn Old Navy fleece pijama broek (maar hij kan ook gewoon als "lounge" broek, alleen niet buiten want hij is roze met penguins, hi hi) en fleece trui. Ik word er helemaal lui van!

De kinderen zijn nog buiten geweest en bouwden een iglo. Lekker gezond voor ze, al die frisse lucht (en Katja moet wel koud zijn, ze is buiten zonder jas in -7 graden celsius!!).

Ik ben dankbaar voor onze droger! Te bedenken, dat mijn moeder die vroeger nooit had! Alle kleddernatte spullen van de sneeuw kunnen nu direct naar boven en gedroogd.

Nu kijken we naar een tv-film over de Dilley zeslingen. De kinderen zijn er helemaal in. We hebben op het internet de kinderen opgezocht en verschillende sites erover gevonden.

Rick is helemaal blij met het nieuws, dat Michael Powell ontslag heeft genomen als hoofd van de Federal Communication Commission. Hij was degene, die CBS en Janet Jackson met de Superbowl duizenden dollars in rekening bracht voor de befaamde blote borst. Hij heeft werkelijk idiote bedragen als boetes ingesteld voor het gebruik van afgekeurde taal. Hij heeft daarmee natuurlijk heel wat mensen tegen zich gekregen, die zeker weten heel blij zijn hem te zien vertrekken. De vraag is alleen altijd: wie komt ervoor in de plaats?

Natuurlijk heb ik vandaag ook foto's genomen:



Ons sneeuwerige huis



Rick en Brynna trotseren de sneeuw (eventjes ;))



Een slee "ketting" bij een van de heuvels in de buurt



Saskia draagt haar slee de heuvel weer op (het vermoeiendste deel!)

0 reacties: