Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 21, 2005

Stilte voor de storm!

Ok, we zijn er klaar voor! Morgen wordt de grootste sneeuwstorm van het seizoen voorspeld, met sneeuwtotalen van 12,5 tot 22,5 centimeter. Jippie! Het ziet ernaar uit, dat ik mijn sneeuwschoenen, die ik met Kerst heb gekregen, zal kunnen gebruiken, hoewel het zondag gemeen koud belooft te worden.

Gelukkig komt Rick vanavond nog thuis uit Seattle, want als hij morgen gereisd had, had hij vast problemen gehad. Ik kan niet beschrijven, hoe blij ik zal zijn hem weer te zien! Ik weet werkelijk niet hoe alleenstaande moeders het voor elkaar krijgen. In het begin van de week liep alles van een leien dakje, maar de laatste paar dagen waren best moeilijk.

De temperatuur is vandaag niet boven het vriespunt uitgekomen, maar het is moeilijk voor te stellen, dat er zo'n grote storm aankomt. De lucht was staalblauw en de zon scheen fel. Het is vreemd hoe vriesweer met een zon de sterkte van de Spaanse zon bijna warm kan aanvoelen, als je in de luwte staat.

Kirsten en ik besloten ondanks de ijzige stoepen toch te gaan rennen. We renden vooral op straat, want veel van de stoepen waren niet geruimd en ik was veel te bang om te vallen! Ik ben bang om over ijs te lopen, omdat ik twintig jaar geleden in Utrecht fietste en uitgleed op een stuk ijs en mijn enkel op heel nare wijze brak.

Toch was het een lekker gevoel om in die vrieskou te lopen. We zagen verder niemand buiten, maar de Washington Post had woensdag een foto van een man, die in zijn short door de sneeuw jogde! Tja, je moet toch wat.

Net na de lunch kwam Laura, de massage therapiste, om mij een massage te geven. Deze was voor het eerst in lange tijd hard nodig! Laura heeft volgens mij slecht karma, ze wordt dit weekend 40 en heeft een groot feest voorbereid en nu gaat het enorm sneeuwen. Iedere keer als zij een feest geeft, doet het weer iets extreems!

Na de massage ben ik gauw boodschappen gaan doen voor het weekend. Zoals gewoonlijk bleef het weerbericht maar veranderen. En zoals altijd voor een sneeuwstorm was het razend druk overal. Ik begon bij Whole Foods en daar was geen magere melk meer te verkrijgen, tenzij je $4 wilde uitgeven voor een 2 liter pak organische speciale enz. enz. melk.

Bij deze winkel waren ze goed voorbereid op de drukte, want alle kassa's waren open en terwijl ik afrekende, kwam de manager de cassieres vragen of ze vandaag langer konden werken.

Bij Giant was het niet veel beter. Ik moest ver weg parkeren omdat het zo vol was. Gelukkig kun je je karretje meenemen naar de auto en zijn er speciale plekken op de parkeerplaats om het weer weg te zetten.

Hele schappen waren bij deze winkel leeg. Grappig was, dat er bijna geen hete chocolademix meer te krijgen was! Iedereen vindt dat natuurlijk lekker als het koud is. Gewoonlijk heb je ruime keuze aan instant pakjes: met marshmallows, melkchocolade, witte chocolade, met caramel en dan nog vele merken. Ook waren vrijwel al de yoghurts uitverkocht, vreemd.

De rijen bij de kassa's waren lang, maar vreemd genoeg kon ik meteen terecht bij een van de "self check outs", die ik toch het fijnst vind. Een medewerker van Giant pakte voor me in terwijl ik afrekende en binnen 5 minuten stond ik buiten, wauw!

Maar we zijn er helemaal klaar voor, nu. De sneeuw mag komen. En Ricks vliegtuig land over een half uur, als het goed is, dus hij zal gezellig hier zijn. Deze sneeuwevenementen blijf ik leuk vinden. Vooral als de sneeuw, zoals morgen het geval is, gedurende de dag valt. Ik hoop op een berg, zodat de scholen maandag ook vrij krijgen!

0 reacties: