Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 31, 2005

Teacher's work day

Aan het einde van ieder school kwartaal krijgen de leerkrachten in Fairfax County een of twee dagen om de rapporten voor te bereiden. De leerlingen krijgen dan vrij. Vandaag en morgen zijn de dagen voor het tweede kwartaal, dus we hebben een lekker lang weekend.

Gewoonlijk gaan we tijdens dit vier dagen weekend ergens heen met zijn allen, maar deze week heeft Rick een conferentie, dus kon hij geen vrij nemen.

Misschien moet ik het maar een wekelijks uitje maken, maar de mooie sneeuw buiten trok me weer naar Great Falls National Park. Die watervallen hebben me helemaal in hun ban!

Katja logeerde bij Leah, maar ik mobiliseerde Kai en Saskia, een beetje tegen hun zin, en om 11 uur waren we bij de watervallen. Dit keer was de lucht staalblauw en scheen de zon volop. Zodra we het park binnenliepen zagen we een hert, wat het natuurlijk meteen spannend maakte voor de kinderen.

Overal zagen ze sporen in de sneeuw en de tegenzin was letterlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. Opeens was het park een mysterie, waar verborgen al die dieren zich? Het was heel leuk om te zien, hoe die twee opeens in hun element waren, ik had er geen spijt van, dat ik ze gedwongen had mee te gaan!

De eerste uitkijk over de watervallen is heel ruig met veel rotsen, die nu bedekt zijn met ijs. Het was dus best een uitdaging om naar het beste punt te klimmen. Vooral voor mij, want ik ben bang voor alles dat glad is. Maar ja, die watervallen en het uitzicht, daar overwin je alle angsten voor!

Great Falls vandaag

Vandaag was er werkelijk niemand anders in het park, dus toen we door het bos liepen waren we echt helemaal alleen. De kinderen vonden het prachtig, ze vonden een helemaal bevroren stroompje om op te lopen en dat was het helemaal. Er zijn hier niet veel gelegenheden om op natuurijs te lopen, dus dit was hun kans.

De kinderen op natuurijs
Ik genoot, want dit is het voor mij helemaal: een zijn met de natuur, de kinderen genieten en alles is zo mooi!

Even later liep er vlak voor ons een ree het pad over, ze kwam van achter een boom, net toen Saskia mij had gezegd, dat er geen herten waren vandaag. Even later ontmoetten we een heel tam eekhoorntje, die rustig door bleef eten, hoe dichtbij wij ook kwamen. En het hoogtepunt van het hele bezoek was de grote specht, een echte "Woody Woodpecker", die ons maar bleef volgen met zijn rode kuif. Hij weigerde te poseren voor mijn camera, maar gelukkig heb ik een redelijke foto kunnen nemen. Deze specht is heel ongewoon in ons gebied, dus ik was er echt heel opgewonden over er een te zien!

De specht van heeeeel ver weg

Na twee uur ronddolen kreeg Saskia er helaas genoeg van. Kai en ik hadden nog uren kunnen blijven. Maar ja, de magen rommelden ook, dus reden we terug naar Vienna voor lunch. Bij Subway haalden we hun overheerlijke broodjes, iedereen precies wat hij of zij lekker vond.

Dit was een van die dagen, die omvlogen. Ik nam bij thuiskomst gauw een douche en vervolgens gingen we naar Michael's, waar ik zijden bloemen nodig had en Saskia me overtuigde, dat zij haar kamer ook voor Valentijnsdag moest versieren, dus kocht ze een glitterende hartjes slinger en heel wat hartjes "foam" om dingen mee te maken.

Naast Michael's ligt Microcenter en Saskia wilde haar zakgeld uitgeven aan een Barbie spelletje. Gelukkig hadden ze dat daar voorradig. Kai wilde daarna naar EB Games, want Microcenter had het X Box spelletje, waar hij zijn centen aan uit wilde geven, niet.

Gelukkig slaagde hij bij EB Games en wilden we eigenlijk een ijsje halen bij Coldstone Creamery en een drankje bij Starbucks (ik wilde Kai dat heel speciale chocolade drankje laten proberen), maar alles nam zoveel tijd in beslag, dat ik naar Tysons Corner moest racen om Katja en haar vriendinnen op te halen. Leah moest namelijk naar basketbal training en dat is serieus!

Voor we weer thuis waren was het 17 uur! Gelukkig is Rick deze week niet op reis! Saskia heeft vannacht een vriendinnetje te logeren. Helaas is dit haar beste vriendinnetje, maar zijn de ouders zich helemaal niet bewust hoeveel tijd hun dochter hier besteed versus Saskia bij hun thuis, terwijl de vader een thuisblijfvader is. Maar ja, we willen ook niet in de weg staan van een goede vriendschap natuurlijk, zucht!

Ik heb mijn blog een beetje veranderd. Ikzelf vind deze weersvoorspelling mooier en onze live webcam van de straat wordt iedere 10 minuten "ververst". Hopelijk vinden anderen dit ook een leuke verandering.

0 reacties: