Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 25, 2005

Would you like some cheese with that whine?

Zoals altijd ben ik weer een dag te laat! Ik had me gisteren down moeten voelen volgens een bepaalde formule, maar dat lukte me vandaag veel beter!

Het is nog steeds koud weer, maar net iets minder koud en dus ging de sneeuw smelten. Geen weer meer om mijn sneeuwschoenen verder te gebruiken, dus. En ook niet mooi genoeg om er voor een gewone wandeling op uit te gaan.

Kai had ook een mindere dag, zijn oog deed nog pijn en hij was klaar voor zijn "mental health day" vandaag. Dus hebben we samen boven gewichten geheven, terwijl we tv keken. Natuurlijk erg gezellig met mijn 12-jarige, maar ik heb een hekel aan gewicht heffen. Ik doe het alleen om mijn botten sterk te houden, want mijn moeder heeft erge osteoporose.

Rick moest vanmiddag weer terug naar Seattle. Hij zal weer tot en met vrijdag avond weg zijn. Eigenlijk heb ik liever, dat hij 's ochtends vroeg vertrekt, want als het midden op de dag is, zitten we de halve dag te wachten op zijn vertrek.

Zo ook vandaag, maar Kai en ik vonden een activiteit om de tijd door te komen: glas ingraveren. Dit is een hobby, die ik al sinds mijn tienertijd heb, maar waar ik nog maar weinig tijd voor maak. Maar ik wilde voor Christines verjaarscadeautje een glas ingraveren en Kai vond dat zo leuk om te zien, dat hij het ook wilde proberen. Hij zit nog te krassen terwijl ik dit schrijf! Altijd leuk om de kinderen creatief bezig te zien.


Christine's glas

Rond kwart over twee vertrok Rick en stapten Kai en ik ook meteen in de auto. Voor zijn vak van vreemde talen moet hij donderdag Duitse koekjes meenemen. Nu heb ik absoluut geen energie om daar een recept voor te zoeken, laat staan ze te bakken, dus bracht de German Gourmet in Falls Church uitkomst.

Deze winkel heeft alle Duitse produkten, die je je maar kunt bedenken, maar ook, ontdekte ik vandaag, een heel stel Nederlandse! Zo vond ik er (en kocht meteen twee pakken, hoewel ze bijna $7 waren) rode Douwe Egberts. Ze hadden ook allerlei Nederlandse koekjes, inclusief stroopwafels en speculaas en Deventer koek.

Voor Kai's klas kochten we drie pakken chocolade spritsen, ik zal me moeten bedwingen er niet zelf aan te beginnen! Of dat nu echte Duitse koekjes zijn? Ze zullen in ieder geval goed smaken.

Op de terugweg heb ik Kai toch kunnen overhalen zijn haar te laten knippen, het zag er werkelijk niet meer uit! Dus hij loopt weer met een net hoofd rond en zijn favoriete gel kuif is weer aanwezig.

Omdat ik het fysiek even niet meer trek hebben we vanavond gewoon pizza van Vocelli's besteld. Ik ben dol op hun garlic spinaci, met knoflook en spinazie.

0 reacties: