Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 13, 2005

Chinees dagje

Schattig zijn ze, die katten van ons, met uitzondering van hun nagels, tenminste. Die nagels maken heel wat lelijk, vooral het tapijt moet het ernstig ontgelden. Ze hebben die nagels nodig, omdat ze zo af en toe naar buiten ontsnappen, anders zou ik ze laten verwijderen. Maar gelukkig zijn er "Soft Paws".

We zijn daar een tijdje laks mee geweest, maar nu lopen ze alle drie weer rond met gezellig gekleurde nageltjes. Snickers in het blauw, Meike met rood en Sushi heeft roze klauwtjes. Het lijkt net of we de nageltjes gelakt hebben en die vraag krijgen we ook vaak.
Ze vinden het maar niets om ze aangemeten te krijgen, maar ze realiseren zich niet hoeveel erger het zou zijn om ontklauwd te worden!


Snickers met blauwe nageltjes

Een paar weken geleden, toen het net gesneeuwd had, zagen Kirsten en ik in iemands tuin een omheining met daartussen wat grafstenen leken. We konden toen niet zien wat het was, maar vandaag lag er geen sneeuw meer. Op mijn wandeling met Brynna kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Tot mijn verbazing hebben deze mensen de graven van soldaten uit de Amerikaanse Revolutie in hun tuin! Een ervan had ook in de War of 1812 gevochten. Zo vreemd is dat, midden in een woonwijk gewoon twee honderd jaar oude graven te vinden! Vroeger stond op hun grondgebied een landgoed met slaven en alles. Dit kleine stukje geschiedenis is daarvan overgebleven in de moderne wereld.

Op 9 februari begon het Chinese nieuwjaar (het jaar van de Haan) en Washington heeft een mooie Chinatown, ook al is die niet zo bekend als degenen in San Francisco en New York. Vandaag werd de Nieuwjaarsparade gehouden en het leek ons leuk te gaan kijken.

We reden dus na de lunch naar Washington, parkeerden en vonden een prima plekje vooraan om de parade te kijken. We waren er ongeveer een half uur voor de aanvang en ik vermaakte me vooral met mensen kijken. Zo ontstond er een kleine ruzie tussen de vrouwen naast ons en een moeder met kind in de wandelwagen, die gewoon recht voor hen ging staan. Terecht vonden de vrouwen, dat dat geen stijl was.

Chinatown was vroeger, toen we net hierheen waren verhuisd, een "slecht" gedeelte van de stad. Er was veel misdaad, winkels gingen er failliet, de mooie boog deed niets om het mooier te doen lijken.

Met de komst van het MCI Center en nu het Spy Museum in de buurt herleeft Chinatown. De restaurants zijn er goed en de buurt heeft een aantal bekende ketens aangetrokken.

De toeristen komen weer en de mooie boog staat er niet meer als een vlag op een modderschuit. De parade vandaag was er een voorbeeld van. Kleurrijk en vrolijk en de toeschouwers stonden rijen dik langs de straten.


Een "draak" onder de Chinese boog in Chinatown, DC


De kinderen keken ademloos naar de kleurige draken en slangen en vergaten hun protest over het meemoeten. Vooral voor Saskia was dit een goede ervaring, want zij gaat in de komende maanden op school over de Chinese cultuur leren.


Kinderen lopen met serieuze gezichtjes in de parade mee


Kleurrijke draken in de optocht


En meer kleurige draken

Twee uur later reden we alweer terug. We waren het er allemaal over eens, dat dat een leuk uitje was. Peapod had intussen de boodschappen bezorgd. Die stonden in grote groene en gele kratten op de oprit. Zoals iedere week waren ze weer veel te laat en konden we er niet op wachten. Maar ja, voor $5 bezorgingskosten kun je niet te veel klagen natuurlijk.

Een leuke bijkomstigheid voor Kai was dat ze de bevroren produkten in droog ijs (bevroren koolzuurgas) hadden gepakt en hij daarmee mist kon maken. Hij werd er helemaal inventief van en Rick moest hem ervan weerhouden ook met alcohol te gaan werken!

Om het Chinese thema nog even voort te zetten besloten we bij Hunan Lion te gaan eten. Ze hadden werkelijk heerlijk eten en we aten allemaal meer dan gewoonlijk. Aan het einde kregen we "fortune cookies", (smakeloze) koekjes met een briefje met een berichtje erop in het midden. Mijn "fortune" was "You find beauty in ordinary things. Do not lose this ability.". Ik vond die wel aardig.

Tot besluit van deze avontuurlijke zondag smullen we van "Desperate Housewives". Het wordt steeds intrigerender!

Hiervoor was er Extreme Makeover Home Edition, altijd vreemd om het Nederlandse "Endemol" embleem over het scherm te zien flitsen.

0 reacties: