Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 18, 2005

Creatief dagje

Dat was me even een schok voor ons systeem vandaag!! Na de 18 graden van woensdag vroor het de hele dag. En dat niet alleen, maar er stond een stevige wind, die het maar liefst 28 graden kouder deed voelen, dan 48 uur geleden!

Toen we opstonden was het prachtig zonnig weer en ik besloot mijn nieuwe (of eigenlijk Ricks oude) fototoestel mee te nemen op mijn wandeling om het te leren gebruiken.

Een oud kerkje bij ons in de buurt

Wauw, dat was me een koude bedoening! Ik heb al rillend heel wat foto's genomen, maar ik was door en door verkleumd bij thuiskomst! Het blijft me verbazen, hoe snel het weer hier kan veranderen, vooral de temperatuur.


Het oude Vienna trein station, nu zijn er mini treintjes te bekijken en zijn de rails het fietspad geworden.

Saskia en ik zijn lekker creatief bezig geweest vandaag. Na mijn wandeling door de Noordpool heb ik gauw een hete douche genomen en me naar haar school gehaast. Daar onderwees ik, samen met een andere moeder, over Salvador Dali.

Zoals ik al eerder heb geschreven heeft onze lagere school een kunstgeschiedenis programma, waarbij iedere maand een paar ouders in de klas komen om te vertellen over een artiest. Na het praatje over zijn of haar leven en werk mogen de kinderen dan een project doen in de trand van de kunst van de betrokken artiest.

Dali is een fantastische artiest voor kinderen! Hij was een levensgenieter en zijn werk is overwegend vrolijk. Bovendien speelt het in op de verbeelding van de kinderen. Hijzelf zei, dat het enige verschil tussen hem en een gek was, dat hij niet gek was.

Nadat de kinderen van alles over zijn leven hadden geleerd instrueerden we ze een surrealistische kleurpotlood tekening te maken. Iets wat bijna echt is, maar dat je in een droom zou kunnen zien (we hebben de hulp van drugs, die Dali vaak inriep, overal maar buiten gelaten).

Ik heb genoten van de fantasie tekeningen, die tevoorschijn kwamen. Gestippelde poezen met lange poten, een koekjes regen of een ander kind tekende een zonnenregen, een boom met allemaal gezichten, het was allemaal even goed gedaan. Saskia tekende een boom met armen en in plaats van blaadjes was er een strand met blauwe lucht in de kroon. Duidelijk sprak deze artiest erg aan!


Saskia en haar Dali creatie

Omdat het vrijdag was en Saskia best een vermoeiende week achter de rug had, vroeg ik haar lerares of ze een druk programma had voor de middag. Ze stelde meteen voor, dat ik Saskia mee naar huis nam, voor "Mommy-daughter time". Saskia was natuurlijk in de wolken en haar mond stond de hele weg naar huis niet stil!

Op school doen ze rebus letter puzzeltjes en Saskia vindt die prachtig. We hebben een uur doorgebracht met onze eigen puzzeltje bedenken. Ik weet niet, of die in het Nederlands ook zo bestaan, maar ze zijn heel goed voor creatief denken en ze worden hier vaak in de "gifted" programma's gebruikt.

Hierna ging Saskia verder creeren met de Sims 2, een spelletje waar ze nu, met een vriendinnetje, al de hele middag mee bezig is. Ze creeren hun eigen familie en bouwen dan huizen. Heel wat anders, dan wij vroeger, toen we met Barbies speelden. Maar niet minder creatief.

Het vriendinnetje, een Iers meisje, blijft vannacht logeren. Ze hebben de grootste lol! Ik verbaas me wel over Aoife's ouders, ze laten hun 9 jarige zo los, ik zou me daar niet gerust bij voelen. Ze kwamen net langs om haar spullen te brengen en lieten ze, zonder met Rick of mij te praten, achter. En ze weten niets over ons! Wel een groot vertrouwen om je kind zo achter te laten.

Katja en Leah zijn weer eens shoppen in Tysons Corner . Gelukkig kunnen Janet en Paul ze ophalen, want die gaan bij een restaurant daar eten, dus branden hier de kaarsjes en het haardvuur en is het een lekker rustige vrijdagavond.

Zelf heb ik de middag doorgebracht met het creeren van digitale abstracten. De foto's zijn met Paint Shop Pro filters gemanipuleerd. Ik hoop daarmee kaarten te kunnen uitbrengen. Hieronder een paar van mijn creaties. Mijn probleem is, dat ik, zoals ze hier zeggen "my own worst critic" ben. Altijd bang, dat ik niet objectief genoeg naar mijn eigen werk kan kijken. Maar oordeel zelf (alle plaatjes zijn flink verkleind om op het blog te passen):


Een kaleidoscoop (dit was oorspronkelijk een foto van schorsmos)


Een digitale "roos" (oorspronkelijk een foto van schakels aan zo'n typisch Amerikaanse rode brandbluspaal)


Oorspronkelijk de schaduw van de schakels van de brandbluspaal


Deze begon als een foto van de bast van een boom, met mos erop

0 reacties: