Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 22, 2005

Een tandarts of een spa?

In juni vorig jaar heb ik door een nieuw fenomeen hier, de "sedation dentist", in twee bezoeken onder narcose al mijn vullingen laten vervangen door kronen. Dit was hard nodig en, omdat ik een tandartsfobie heb, de enige manier voor mij om het gedaan te krijgen.

En nu is er al weer meer dan een half jaar voorbij en dus moest ik schoorvoetend terug voor een schoonmaakbeurt. Inmiddels is de tandarts verhuisd naar een praktijk dichter bij ons, gelukkig.

We hadden een uitnodiging voor de "grand opening" gehad, maar zo dol ben ik dus niet op tandartsen, dus was vandaag mijn eerste introductie daar.

Mijn hemel! Ik ga naar de Rolls Royce van tandartsen! Ik weet niet of ik wel in woorden kan beschrijven wat voor "praktijk" dit is! Ik weet wel zeker, dat er geen tandarts in Nederland (en zeer weinig in de VS) is, die zo'n luxe en high tech kantoorruimte heeft!

Bij de praktijk zit nu een spa, met massages, facials en alles wat erbij hoort. Toen ik binnenkwam werd ik meteen herkend (wat getuigt, wat mij betreft, van een heel goede klantenservice, aangezien ik er al maanden niet geweest was en hiervoor een nieuwe patient was).

Met een zacht muziekje op de achtergrond zeeg ik in een van de fauteuils (ik kan er geen ander woord voor bedenken) in de wachtkamer neer. Op CNN zag ik Jaap de Hoop Scheffer praten over het bezoek van George Bush in Europa.

De vriendelijke vrouw van de tandarts, die als patientenliaison werkt, kwam me vragen of ik misschien voor mijn behandeling een gratis nek- en schoudermassage wilde. Ze herinnerde zich, dat ik fibromyalgie heb.

Ik vond het allemaal net iets te vreemd, dus heb het aanbod afgeslagen. Gelukkig was de mondhygieniste heel gewoon, maar die is dan ook geen full time medewerkster daar. Ze had natuurlijk wel hypermoderne spullen tot haar beschikking: ultrasound om de plaque weg te halen en een soort computer roentgen, waarbij je meteen de foto's op het scherm zag.

Het is wel duidelijk, dat het Dr. Burch voor de wind gaat! Niet verwonderlijk natuurlijk, als je nagaat hoeveel mensen een hekel aan de tandarts hebben!

Wie had dat gedacht, een hele blog over een bezoekje aan de tandarts! Maar alles verbleekt toch verder bij zoiets extravagants? Ik denk het niet vaak, maar vandaag dacht ik toch even: only in America!

Na de tandarts heb ik mezelf getracteerd op Whole Foods. Ja, je leest het goed, ik had nog geen lunch gehad en heb mezelf schaamteloos volgegeten aan de hapjes daar: een stukje appel-kers worst, een stukje Leerdammer kaas, een speciale cracker, een stukje echt gemberbrood en nog veel meer. En tot slot kocht ik een bakje met sushi. Ik heb dat in de auto heel langzaam op zitten eten.

Vanavond hebben we heerlijk op bed naar American Idol gekeken, dit keer werden de meisjes "berecht". En daarna "House", een medisch drama waar ik per ongeluk op gestuit ben, maar dat nu al voor de tweede week zeer intigrerend bleek.

0 reacties: