Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, februari 12, 2005

Fotografie tentoonstelling

Heerlijk, het weekend! Lekker uitslapen, of tenminste, wat ervoor doorgaat. We hadden Saskia's vriendinnetje Madison te logeren en die twee waren toch om half negen klaar wakker. Ik ook, trouwens.

Onze buurvrouw twee huizen verderop verwacht binnenkort haar tweede kindje en ik heb mezelf opgeworpen om de "shower" te organiseren. In plaats van kraambezoek is de shower hier meer gewoon. Niemand in onze straat had daar nog over gerept (in de winter is men sowieso minder sociaal) en ik bedacht, dat ik het zelf toch wel leuk zou vinden als mijn buren een shower voor me zouden doen. Natuurlijk kun je dat niet opperen zonder zelf de gastvrouw te zijn en zodoende.

Dus moest ik er vandaag op uit, want ik wilde speciale baby shower petit fours bestellen. Dat kon alleen bij de Duitse bakkerij in Arlington, Heidelberg bakery. Iedereen, die er vanaf wist, was er laaiend enthousiast over, dus ging ik om 11:45 op weg.

Na een half uur de 29, die op zaterdag extra vervelend druk is, te hebben genavigeerd, kwam ik bij de bakkerij aan. Het was er flink druk, Amerikanen zijn dol op Europese winkels en bakkerijen!

De shower zal hier op woensdagavond de 16e plaatsvinden en ik krijg heel wat hulp van mijn buurvrouwen. Een ervan merkte terecht op, dat als je een stel vrouwen, chocolade en wijn bij elkaar zet, er vanzelf een party is, daar hoef je verder niets voor te doen!

Na de bakkerij, die bijna in Washington ligt, reed ik via interstate 66 helemaal terug naar Fairfax, om daar bij Party City bordjes, servetjes en dergelijke voor de shower te kopen. Dit is een gigantische winkel met alleen maar feestartikelen. Het was er druk met mensen, die voor hun Valentijnsfeestjes inkochten.

Ik liep voorbij alle hartjes en daar langs alle klavertjes vier (voor St. Patrick's Day op 17 maart) naar de hele gang met baby shower artikelen. Ik koos een niet te kinderlijk motief van de ark van Noah. Ook vond ik leuke kaarsjes en mini speentjes, die ik misschien nog ergens voor kan gebruiken.

Bij de uitgang heb ik een leuke Valentijnskaart voor Rick gevonden, maar zelfs met alle Valentijnsartikelen hadden ze niet de kaartjes, die Saskia aan haar klasgenootjes wilde geven.

Op de terugweg ben ik bij Rite Aid gestopt. Daar hadden ze wel Spongebob Valentijnskaartjes, met een lolly erbij. Precies wat Saskia wilde, ze heeft ze vanmiddag ijverig zitten schrijven.

Omdat ik toch eens van plan ben mijn fotografie hobby uit te breiden, wilde ik graag naar de Amateur Fotografie tentoonstelling bij Meadowlark Gardens dit weekend. Daar zag ik, dat ik voor sommige van mijn foto's, als ik ze netjes inlijst, tussen de $50 en $150 zou kunnen vragen! Wauw! Ik heb meteen informatie ingewonnen over de Vienna Photographic Society. Het lijkt me leuk daar eens te gaan kijken.


Rick voor de ingang van Meadowlark Gardens

Na het bezichtigen van de foto's hebben we een wandeling door het park gemaakt. Het is een heel mooi park met botanische tuinen. Ik ga er zeker weer heen als alle planten op zijn gekomen en bloeien.

Er zijn prachtige vijvers en overal bankjes. Maar het enige wat vandaag bloeide waren de sneeuwklokjes.


Vanavond hebben we met zijn allen bij Outback Steakhouse gegeten. We waren vroeg, omdat Katja om 19:30 moest babysitten, maar zelfs zo vroeg moesten nog wachten op een tafeltje. Het restaurant is flink populair.

En terecht, de bediening is goed en snel, het is er gezellig en het eten is goed. Ik had een van de lekkerste steaks in lange tijd, perfect gegrilld. Dat met een gepofte zoete aardappel en gestoomde groentes maakte het een heerlijk maal!

0 reacties: