Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 04, 2005

Genieten van het leven

Het was moeilijk Saskia vanochtend zover te krijgen om op te staan. Ze stond 10 minuten voor we uiterlijk weg moesten om naar school te lopen op. Wonder boven wonder kleedde ze zich aan, at ontbijt en stond precies op tijd klaar om naar school te gaan! Tot mijn verbazing kwamen we niet te laat.

Tijdens deze koude dagen worden heel wat kinderen, die gewoonlijk wandelen, naar school gereden. Zelfs toen ik Saskia afzette, bijna te laat, stond er nog een file van minivans en SUV's om hun kinderen te brengen. Alleen daarom neem ik de auto al niet, het duurt langer op die manier, dan als we de kou trotseren!

Met Brynna liep ik verder, waardoor zij een lekkere lange wandeling kreeg. Het viel me op, dat er in bijna iedere straat nog tenminste twee huizen zijn, die al hun kerstversieringen nog hebben hangen, buiten althans. Er is een huis, dat nog uitgebreid verlicht is. Anderen hebben de verlichte rendieren nog staan of zelfs een opblaasbare sneeuwman. Maar 's avonds ziet het er wel leuk uit, moet ik toegeven.

De kinderen hebben tot nu toe geen poging ondernomen om een sneeuwpop te maken. De sneeuw was vanochtend perfekt om dat te doen, dus besloot ik er dan maar een in elkaar te zetten (wat een inspanning is dat!). Ik flanste binnen de kortste keren een mooie sneeuwvrouw in elkaar en gebruikte onze "sneeuwpop kit" om haar een neus, ogen en mond te geven.


Gelukkig heb ik bovenstaande foto gemaakt als herinnering, want nog geen twee uur later, toen Christine en ik terugkwamen van onze wandeling, was ze omgevallen omdat het zo hard dooide! We stonden versteld hoe alle sneeuw in de tuin was gesmolten in die paar uur! Maar ja, de zon is sterk, we zitten tenslotte op de hoogte van Madrid.

Tijdens onze wandeling door Vienna werden we "gevolgd" door een havik. Ik zie dit dier vaak op mijn wandelingen en ik weet, dat hij (of zijn maten) heel wat problemen veroorzaakt. Zo had een familie in de buurt 30 kippen, meer dan 20 daarvan zijn in een keer door de haviken vermoord. Mijn vriendin Claudia had ook twee kippen en een daarvan heeft een havik meegenomen, de ander is vermoord. Het zijn mooie vogels om naar te kijken, maar het blijven echt roofvogels!

Het grote nieuws voor ons vandaag was, dat de eigenaren van Tysons Corner mall het winkelcentrum in grootte willen verdubbelen! Als dat gebeurt, zal het een van de grootste malls in het hele land worden.

Katja paste vanavond op voor ons (ze krijgt ervoor betaald, ik vermeld dat maar even, we buiten haar niet uit!). Rick en ik gingen eten bij La Provence. Dit restaurant is een nog (steeds) niet ontdekt juweeltje. De gerechten zijn origineel en heel goed voorbereid. Vooral de desserts zijn om je vingers bij af te likken. En toch is het er altijd rustig. Ik hoop, dat dat niet betekent, dat ze het niet gaan halen!

Toen we thuiskwamen hebben we ons zwempak aangetrokken en een cognac gedronken in de hot tub buiten. Altijd een heel speciaal gevoel om in het warme water te liggen, terwijl er overal sneeuw ligt! Ik heb er een van de drie Margrieten, die ik achterloop uitgelezen en heb het nu nog warm van het water! Saskia kwam mee, maar de twee oudsten hadden geen zin. Wij gebruiken de hot tub veel te weinig! Iedere keer als ik erin ben geweest neem ik me voor het vaker te doen, het is altijd zo ontzettend rustgevend. Het is eigenlijk de ultieme luxe!

1 reacties:

Leonoor zei

Oew ik vind het echt altijd heel heftig om dat in de winter te doen. De switch van zo warm naar koud vind ik echt verschrikkelijk! Daarom heb ik ook een opblaasbare, die kan ik neerzetten wanneer ik wil, en opruimen wanneer ik wil, dat scheelt ook in ruimte! Onwijs handig dus.