Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 27, 2005

Het wordt menens, of?

Al de hele dag hebben we het Weather Channel aan, op verzoek van de kinderen. Als de voorspellingen waar zijn, krijgen we morgen meer dan 20 centimeter sneeuw. Een "heavy snow warning" is al door de National Weather Service uitgezonden.

De kinderen hopen dus op de derde sneeuwdag achter elkaar. Het is toch wel heel vreemd, de hele winter (want januari en februari zijn hier "winter") hebben we wel sneeuw gehad, maar altijd in het weekend of op dagen, dat we toch al vrij waren. En nu komt opeens alles achter elkaar! We krijgen drie "gratis" sneeuwdagen en daarna worden vrije dagen weggenomen van de kinderen.

Omdat het weer zo slecht zal zijn spraken Christine en ik af om vandaag te gaan lopen. Haar man moet morgen weer op reis (ik betwijfel of dat gaat lukken) en op dinsdag wordt er bij haar een nieuwe vloer gelegd. Dus was het natuurlijk makkelijker voor haar, als ik die kant op kwam.

Het was zondagochtend en dus erg rustig op de weg, want iedereen zat in de kerk. Ik luisterde naar WTOP, de radio nieuwszender, en natuurlijk was het weer (behalve de Paus, die hier nogal geliefd blijkt te zijn) het hoofdonderwerp.

Tijdens de wandeling genoot ik weer eens van de varieteit aan vogels. Wie weet word ik ooit nog eens een serieuze "birdwatcher"! Maar de vele Canadese ganzen in de vijver, het paar indrukwekkende haviken en de kleurige cardinalen en blue jays, hoe kun je die niet opmerken?

Vanmiddag hebben Rick en ik gewerkt aan wat we gisteren geleerd hebben. Helemaal niet makkelijk! Maar uiteindelijk lukte tenminste een ding, weer wat geleerd! De kinderen zijn intussen helemaal bekwaam in de Sims, die van Katja is zelfs zwanger! Het is wel heel leuk om 9-jarige Saskia haar bijna 15-jarige zus te zien helpen met een computer programma. Later worden ze de beste vriendinnen, mark my words!

Nu vermaken we ons met de Oscars, op het moment komt iedereen net aan voor het evenement. Ik keek net naar Renee Zellwegger en jee, die ziet er ronduit eng uit! Ze heeft donker haar en ik vind, dat ze er niet uit ziet! Update later op de avond: ze presenteerde ook een Oscar en ik denk, dat de camera's haar eerder op de avond in een slecht licht zetten, want tijdens de presentatie zag ze er wel goed uit. Dit even om eerlijk te zijn.

Wie zou er winnen? Van de kandidaten voor beste film heb ik er een gezien: "Sideways" (en die gaat niet winnen!). Het laat misschien goed zien, in welk stadium van ons leven wij verkeren, dat we alle drie de nominaties voor beste geanimeerde film hebben gezien (Incredibles, Shark Tale en Shrek2). Ach, die tekenfilms zijn toch ook veel leuker, als je er even bij stilstaat?

Ik ga hier een weddenschap aan, hoeveel sneeuw zullen we morgen krijgen? Volgens dit bericht, kan het wel 25 centimeter worden. Wat denken jullie? Ikzelf ben skeptisch en zeg dus 7 centimeter. We zullen zien.

Het is 23:13 onze tijd en we hebben net de Oscar voor beste actrice gezien. Hoe is die voor verwezenlijking van de Amerikaanse droom: Hilary Swank, opgegroeid in een trailerpark, nu in het bezit van twee Oscars! Fantastisch en ik vind het zo'n goede actrice, ik gun het haar van harte!

0 reacties: