Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 06, 2005

The Patriots win!

Oh, wat heerlijk vind ik dit weer! Ik heb vanochtend met Christine zonder jas gewandeld. Zonder jas op 6 februari! Het zal wel weer kouder worden, helaas, maar ik geniet nog even met volle teugen van dit prachtweer.

Gisteravond hebben we op het History Channel nog een documentaire gekeken over wie de boeken van het Nieuwe Testament nu eigenlijk geschreven heeft. Alles wijst erop, dat die niet door de apostels zelf zijn neergepend.

Al zal dit geen nieuws zijn, toch blijft het me fascineren. We wonen hier in een land, waar religie belangrijk is. Dat is ook te zien aan de vele kerken met tientallen geloofsrichtingen. De meesten van onze kennissen en vrienden behoren tot een kerkgemeenschap.

Het blijft interessant om erover na te denken. Wat brengt heel intelligente mensen ertoe om zonder twijfel te geloven in de verhalen in een boek, die in feite niet meer zijn, dan overgedragen legendes? Daar zal wel nooit een antwoord op komen, want hoe leg je "faith" uit, het geloof in iets onbepaalds, iets ongrijpbaars?

Vanmiddag kwam Kirsten haar dochter Madison ophalen, die met Saskia in de hot tub had gespeeld. De meisjes wilden nog verder spelen, dus besloten Kirsten en ik naar Starbucks te gaan om even lekker te kletsen.

Daar konden we nota bene buiten zitten en het was heerlijk ontspannen met een Chai tea latte in het zonnetje.

Voor het avondeten kwam mijn vader langs. Hij is net terug uit Nederland en had overheerlijke paling meegenomen. Die lieten we ons prima smaken!

We aten vroeg een makkelijk maaltje, want al om 18 uur kwamen de eerste gasten om de Superbowl te kijken. Iedereen bracht iets lekkers mee, vooral de 7 layer dip en de honing-barbecue kippenvleugeltjes verdwenen snel!

Het was een spannende wedstrijd, hoewel ik moet toegeven meer met Mary en Lorraine gekletst te hebben, dan te hebben gekeken naar het football. Wel hebben we naar de half time show van Paul McCartney gekeken op het grote scherm. Hij deed het prima, we waren er helemaal enthousiast over. De tieners dachten daar anders over, die verklaarden de half time show "saai". Generatieverschil moet er zijn!

0 reacties: