Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 21, 2005

President's Day

Wat mij betreft mogen alle maandagen "Holidays" zijn. Heerlijk! Lekker uitslapen, kinderen thuis van school en helemaal geen "maandag" gevoel.

Gelukkig bleef niet alleen de voorspelde sneeuw vannacht weg, maar ook de regen. We werden vanochtend met redelijk weer wakker en het bleef het grootste deel van de dag droog en werd maar liefst 15 graden!

Een perfecte President's Day ochtend dus, ware het niet, dat ik bang ben, dat ons nieuwe koffiezetapparaat Rick nog eens een hartaanval bezorgt! Al jaren hebben we een Black and Decker Spacesaver koffiezetapparaat. Dit apparaat is heel handig, omdat je het onder een keukenkastje kunt monteren, zodat het aanrecht vrij blijft. Helaas heeft Black and Decker recentelijk het model veranderd en zijn wij sinds een week de gefrustreerde eigenaren daarvan.

Iedere ochtend scheldt de gewoonlijk heel rustige Rick zich een ongeluk op het ding!! Het probleem is de koffiepot. Hij is van staal en schenkt slecht. Je kunt dus niet zien hoeveel koffie er nog in zit en als je de koffie schenkt gaat het alle kanten op. Heel vervelend, dus.

Nu dacht Rick gisteren geluk te hebben en nog een oud model online te hebben gevonden. Maar zijn tenenkrullende gil vanochtend getuigde van het tegenovergestelde, hij kreeg een email, dat dat model vervangen was door degene, die we hebben.

Totdat Black and Decker alle negatieve commentaren (en zo te zien online zijn er heel wat, dat alleen deed Rick al beter voelen) ter harte neemt, zullen we dus met dit onding opgezadeld zitten.

Desalniettemin smaakte mijn kop Douwe Egberts me goed. Het enige wat ontbrak was de lekkere Nederlandse koffiemelk.

Al weken geleden had mijn vriendin Mary, die in Alexandria is opgegroeid, ons uitgenodigd om mee te gaan naar de President's Day parade in "Old Town", zoals wij het stadje in de volksmond noemen.

Katja moest leren voor een stel proefwerken morgen en Saskia wilde per se niet mee, dus konden Kai en ik met zijn tweeen mee in Mary's minivan. We parkeerden voor het (kleine) huisje van Mary's zusje in het midden van het stadje. Dat kleine huisje is overigens bijna een miljoen waard, zoveel als ons huis!

Van daaruit liepen we naar King Street om lunch te eten bij de Fish Market. Zowel Mary als ik hebben heel goede herinneringen aan deze "staple" (uitdrukking voor een plek waar iedereen komt). We werden vandaag niet teleurgesteld! De oesters, die ik bestelde, waren enorm! Ik moest er zelfs eentje door midden snijden. Ook de vissoep was voortreffelijk. Alles was even lekker. Ik heb dit restaurant her-ontdekt!!

Tijdens het eten speelden we de "geography game" (aardrijkskunde spel) met de kinderen. Hierbij begin je met een plaatsnaam en de volgende moet een plaatsnaam (mag stad, staat, land, welke geografische plaats ook zijn) geven met de laatste letter van de voorgenoemde. Dus een persoon zegt "Amsterdam", de volgende moet een plaats met een "M" noemen. Erg leuk en leerzaam voor de jongens en Mary en ik stonden versteld welke internationale namen de kinderen wisten te noemen!

Na het eten keken we in een paar van de snuisterijen winkeltjes rond. Heerlijk! Mary en ik zouden dat uren kunnen doen, maar je kunt je voorstellen, dat drie 10 en 12 jarige jongens daar niet veel geduld voor kunnen opbrengen!

Precies op tijd stonden we vooraan langs King Street om de parade te zien. Ik had geen idee wat er zou komen, ik had nog nooit een serieuze parade meegemaakt hier in de VS. Maar het feit, dat ik bijna 100 foto's nam zegt al genoeg, er was van alles te zien.

De parade duurde twee uur lang en het hoogtepunt was een gesprek met de goeverneur van Virginia, Mark Warner. Mary heeft ooit met hem gewerkt en ik kan alleen maar zeggen, dat ik het heel jammer vind, dat Virginia de enige staat is, waar goeverneurs niet herverkozen kunnen worden.

Een parade kun je natuurlijk veel beter weergeven in foto's. Dus hieronder volgen er een heel stel:

"George en Martha Washington"


Alexandria's finest








Congressman Jim Moran


Virginia goeverneur Mark Warner




Prachtige auto's uit de jaren 50 en 60


"Abe" Lincoln


Irridescent PT Cruiser

1 reacties:

Anoniem zei

Hallo,

Ik ben zeer onder de indruk van deze Pt Cruiser. Ben zelf al vanaf begin lid van de Nederlandse Pt Cruiserclub Cruisin.nl ( www.cruisin.nl ), maar dit is een hele aparte. Overigens leuk blog.

Groetjes uit Heerlen
Ed vd Veer