Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 25, 2005

Roadkill Candy?

Om zes uur vanochtend: klop, klop op mijn schouder. Ik schrik wakker en zie een breed glimlachende Katja: de scholen zijn weer gesloten! Het leek me toch echt niet zo erg buiten, maar ja, Fairfax County is groot en zo'n beslissing wordt voor de hele county genomen. Elders was het waarschijnlijk erger.

Maar wie vindt een onverwachts weekend van vier dagen nu erg? Wij in ieder geval niet! Met een diepe zucht draaiden we ons nog eens om in bed en sliepen lekker verder.

Omdat het zonnetje vandaag heerlijk scheen waren we veel buiten. Ik heb uitgevonden, dat Brynna een sneeuw- en ijshond is. Ze vindt het heerlijk haar snuit in de sneeuw te steken en stukken ijs te eten. Het maakt wandelen moeilijk, want ze stopt om de haverklap.

Saskia heeft lekker gesleed. Haar opblaasbare slee is lek, dankzij haar zus, maar ze is inventief en gebruikte gewoon een vuilniszak om de heuvel af te roetsjen.

Rick werkte vandaag van huis uit, dus toen Katja vroeg of ze een "paar" vrienden mocht uitnodigen stemden we niet van harte toe. Die "paar" bleken maar liefst zes jongens en een meisje te zijn! Wel een leuk stel samen, maar stil was het bepaald niet! Arme Rick!

De kinderen waren met eigen auto's gekomen, wat zeker nieuw was voor ons! Twee van hen waren juniors in high school, oud genoeg om een rijbewijs te hebben, dus. Katja is een freshman, volgend jaar zal ze sophomore zijn, dan junior en uiteindelijk senior. Dat ze in de auto van hun ouders reden bleek wel uit de grote Tupperware sticker in het raam. Geen macho auto dus voor deze tieners, gelukkig, want ik vind die zestienjarigen, die direct een prachtig nieuwe sportauto van hun ouders krijgen, maar niks!

Dat tieners konden eten wisten we al, maar het blijft altijd een schok hoeveel! We zijn onder anderen een grote zak Bugles, een zak marshmallows, een zak M&M's, een bakje ham en (waar ik niet blij om ben!) een zak Tijgernootjes armer.

Echter, wat de kinderen nooit zullen eten is de Roadkill Candy, die Kraft van plan was op de markt te brengen. De Society for the Prevention of Cruelty to Animals kreeg daar wind van en protesteerde. De snoepjes zouden eruit zien als platgereden slangen, eekhoorns en dergelijke, met wielafdrukken erop. Rick vindt het heel flauw, dat Kraft aan de druk toe heeft gegeven. Ik zie de humor er wel van in, maar ben het ook wel met de ASPCA eens, dat het niet het beste voorbeeld is voor kinderen.

Vanavond hebben we allemaal sushi gegeten, Japans is ons favoriete eten. Tenminste van mij en de kinderen, Rick heeft een gyro gehaald bij de Griek, hij had geen zin in koud eten vanavond.

Vrijdagavond is een "saaie" tv avond bij de publieke omroepen (NBC, ABC, Fox en CBS) hier. Er wordt gedacht, dat iedereen uitgaat, dus de programma's zijn veelal nieuwsuitzendingen zoals 60 Minutes en Dateline NBC. Niets vrolijks, dus.

Omdat wij niet uitgaan, kijken we naar het Travel Channel. Het programma "Made in America" met John Ratzenberger (bekend van de serie "Cheers"). Hij gaat langs allerlei fabrieken, klein en groot, die typisch Amerikaanse produkten maken. Niet alleen leerzaam, maar ook leuk om ideeen voor excursies tijdens onze reizen op te doen.

Al een tijdje volg ik de rechtzaak omtrent Terri Schiavo. Al 15 jaar ligt zij in coma, enkel in leven gehouden door een voedingssonde. Al 7 jaar vraagt haar man de rechtbank hem toe te staan die sonde te verwijderen. Hij weet, dat zijn vrouw zo niet had willen leven. Haar ouders, daarentegen, vechten even hard om haar in leven te houden. Jeb Bush, de broer van George W. en goeverneur van Florida, schreef zelfs een wet om haar in leven te houden. Die wet werd echter door de rechtbank onconstitutioneel bevonden. Vandaag gaf de rechter Terri's man toestemming de sonde te verwijderen. Haar ouders zullen verder vechten. Wat een tragedie! Ik ga maar weer eens even heel dankbaar zijn, dat wij allemaal gezond zijn!

0 reacties: