Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 08, 2005

Spring fever!

Zelfs de media vinden het nu toch wel heel bijzonder, dit warme weer in begin februari (ik kan me eerlijk gezegd niet zo'n periode herinneren). Het werd vandaag maar liefst 17 graden en mensen liepen in een short en reden rond in een cabriolet met het dak naar beneden!

Ik ben bijna de hele dag buiten geweest. Met Christine liep ik eerst naar het Community Center, om daar het inschrijfformulier voor een fotowedstrijd op te halen. Daarna liepen we door naar Starbucks, waar we een iced Frappuccino bestelden. Het was te warm voor een hete koffie!


De Starbucks, waar we onze koffie haalden

Rond 11 uur waren we terug en heb ik gauw gedoucht voor de schoonmaakladies kwamen. Iedere dinsdag heb ik hulp in de huishouding. Twee Spaans sprekende vrouwen (ze verstaan vrijwel geen Engels, wat communicatie nogal moeilijk maakt), die werkelijk heel goed poetsen. Ik heb ze vandaag een extra fooi gegeven, omdat ze met alle dieren hier in huis best een hele kluif hebben.

Het was zulk prachtig weer, ik kon gewoon niet binnen blijven. Fairfax County heeft een heel stel mooie parken (je hebt national parks, state parks, Northern Virginia parks, county parks en town parks, aan parken geen gebrek!).

Een ervan is Colvin Run Mill, waar een oude (nog werkende) molen uit 1811 staat. Ik heb al een tijdje de bijna onbedwingbare neiging daar met mijn fototoestel heen te gaan en vandaag was het de perfecte dag: staalblauwe hemel, dus de rode molen zou daar mooi bij uitkomen.

Dus stapte ik na de lunch in de van en reed naar Great Falls, waar de molen staat. Op dinsdag zijn er geen rondleidingen, wat ik eerst jammer vond, maar achteraf gezien betekende dat ook, dat er niemand anders was. Ik heb er heerlijk rondgelopen, gefotografeerd en genoten van de zeker honderd eenden en ganzen in de vijver! Ik zag er ook het eerste bloempje van het seizoen, de natuur is echt in de war!

Colvin Run Mill

Op de terugweg besloot ik te kijken of er nog steeds zo'n lange rij stond bij Lee's Carwash. Mijn auto was niet om aan te zien zo vies van al het zout! Gelukkig stonden er maar twee auto's te wachten en heb ik nu weer een blauwe, glimmende van.

Bij de Shell ernaast heb ik ook maar meteen getankt, want de komende dagen wordt het weer weer minder en het is natuurlijk veel fijner om in de warmte te tanken. Een gallon met 87 Octaan gehalte kost op het moment $1,95.

Daarna nog een stop bij Whole Foods om spullen voor het avondeten te kopen. We aten pita's gevuld met kalkoengehakt, spinazie en worteltjes, gekruid met chili kruiden en ranch dressing, in de crockpot gekookt. Een maaltijd, die het hele gezin lekker vindt en ongemerkt eten ze zomaar twee groentes!


De Whole Foods hier in Vienna

Net op tijd om Saskia op te halen was ik weer thuis. Met haar heb ik een tijdje basketbal gespeeld en ben daarna weer voor op de stoep tijdschriften gaan lezen. Dit keer de achterstallige Family Circles en Woman's Days, ik ben weer helemaal bij.

0 reacties: