Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 29, 2005

Boerenkool (en hutspot) met worst

Oh, wat kijkt hij weer serieus! Philip Freriks presenteert op het moment op onze tv het NOS Journaal. Er kan geen glimlachje af, een grote frons op zijn voorhoofd, hij verkondigt kommer en kwel!

Wat een verschil met de Amerikaanse nieuwsuitzendingen. Natuurlijk zijn de gezichtsuitdrukkingen van de Amerikaanse nieuwslezers ook niet een en al grijns bij het leveren van serieus nieuws, maar er is nog altijd plaats voor wat luchtigheid. Pff, dat journaal stemt niet bepaald gelukkig, zeg! Zelfs de aankondiging, dat Ahold het beter doet ontlokt geen glimlachje! Mijn hemel, wat een deprimerend iets om naar te kijken! Gelukkig is er dan aan het einde Erwin Krol, die gaat echt helemaal op in zijn weersvoorspelling, dat kun je zien!

En dat terwijl we net vandaag een paar honderd dollar hebben neergeteld voor een nieuwe satelietschijf, die ons via Telstar BVN tv toezendt. Rick is vandaag speciaal thuisgebleven om dit allemaal te regisseren, de schat, het is tenslotte allemaal speciaal voor mij.

Vanochtend hebben Brynna en ik weer eens een fikse wandeling gemaakt. We ontmoetten mijn vriendin Susan en haar beagle, Storm, en liepen een eind met elkaar op. De lente is duidelijk in aantocht, de magnolia's beginnen te bloeien en alle bomen staan in bloei. Het brengt kleur! Wat een genot!

Bij thuiskomst speelde net "Le Printemps" van Michel Fugain op mijn MP3 speler. Wat een heerlijk lied en zo toepasselijk!
"Y'a le printemps qui te réveille,
T'as le bonjour du printemps
Y'a le printemps qui t'ensolleille
Oh, le coquin de printemps
Y'a le printemps qui te réveille,
T'as le bonjour du printemps"



Toen Kai thuis kwam wilde hij meteen naar EBGames. Hij heeft namelijk eindelijk genoeg geld bij elkaar om een Nintendo DS te kopen. De koning te rijk is hij ermee!

Na lekker buiten te hebben gekletst met de buren hebben we een heel Hollandse maaltijd gegeten. Uit Denver namen we pakjes instant hutspot en boerenkool van Maggi mee. De purist zal dit vreselijk vinden, maar voor mij komen die heel dicht bij de smaak, waar ik als kind aan gewend was. En makkelijker kan het niet: breng 750 ml water aan de kook en roer het pakje daar doorheen. Als vlees hadden we een Healthy Choice Polska Kielbasa worst, die erg op rookworst lijkt. Hmmm!!!

Vanavond help ik Saskia met haar project over Helen Keller. Katja was Helen Keller in hun "wassenbeeldenmuseum" in de 6th grade, daarvoor had ik nog nooit van Helen Keller gehoord. Ze was een heel bijzonder mens, dat is zeker een feit. Zij en Clara Barton (Katja is zeer geinteresseerd in haar leven en grijpt iedere gelegenheid aan om meer over Clara te leren, haar huis hebben we in Maryland al bezocht) zijn de heldinnen in het leven van mijn dochters. Saskia moet voor vrijdag een schoenendoos met een diorama over Helens leven maken. Wens ons sterkte!

0 reacties: