Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 02, 2005

No "Sir"!

De bomen beginnen uit te lopen! De Maple voor ons huis heeft minieme bloempjes op de takken zitten. Ook grotere bomen lopen uit. Jippie! De lente is in aantocht, ondanks de winterse temperaturen!

Niet dat dat vandaag te voelen was. Het vroor de hele dag en het waaide 60+ km/u, het maakte het geen pretje om buiten te zijn! Ik lees over de sneeuw in Nederland en ik vind het leuk de plaatjes te zien, maar oh, wat ben ik blij, dat het hier niet is! Ik ben klaar voor kleur, bloemen, vlinders, warmte!

Maar helaas, dat zal nog even weg blijven, want de gemiddelde temperatuur in maart is 13 graden hier, maar het blijft voorlopig nog maar rond het vriespunt. Toen Katja op 14 maart 1990 werd geboren was het zelfs 30 graden! Het lijkt er niet op, dat dat record dit jaar gebroken wordt.

Wij wonen sinds januari 1999 in dit huis. Het werd nieuw voor ons gebouwd en het was voor mij bijna onwerkelijk, want het was alles wat we gehoopt hadden in een huis: grote tuin, aan een pleintje, tegenover het zwembad, op loopafstand van school en metro, fantastisch.

We hadden geluk, want we konden het kopen voor de prijs van een soortgelijk huis in een andere, veel minder goed gelegen, buurt. Dit, omdat we al kochten voor de aannemer zelfs toestemming had om grond te breken.

Toch was het een hele prijs voor ons en we hadden nog best moeite met ons "townhouse" (groot rijtjeshuis) tegenover de Vienna Metro te verkopen. Uiteindelijk verkocht het voor $260.000, nu staat hetzelfde model te koop voor $610.000!

Zoals die inflatie laat zien, is de huizenmarkt hier de afgelopen jaren ernstig oververhit. Gisteren kreeg we de waardering van ons huis in de bus, waarover we "property tax" moeten betalen. Dat was zo'n schok, dat de buurman Rick opbelde om erover te kletsen. Ons huis is gewaardeerd op meer dan 100% meer, dan de prijs, die we ervoor betaald hebben en maar liefst $200.000 meer dan vorig jaar! Aangezien we niet van plan zijn ons huis te verkopen, betekent dat alleen maar meer belasting betalen voor ons!

Er staan op het moment zo weinig huizen te koop, dat een makelaar niet ver hier vandaan zelfs in zijn auto sliep om maar zeker te zijn, dat hij het eerste bod voor zijn klant op een nieuwbouwhuis kon maken! Ik ben dankbaar, dat wij 6 jaar geleden dit huis konden krijgen, want nu zouden we het ons absoluut niet kunnen veroorloven!

Opeens heb ik weer hernieuwde waardering voor dit huis, jeetje, het is echt een klein wonder, dat dit nu ons leven is! Binnen 15 jaar hebben we ons van bijna niets tot dit opgewerkt (ok, voornamelijk Rick, dan). Ik knijp mezelf nog weleens om zeker te zijn, dat ik niet droom!

Om zeker te zijn, dat ik niet droomde vandaag, hoefde ik alleen maar helemaal naar Fair Oaks hospital te rijden om van mijn reumatologe een vernieuwing van een recept te verkrijgen. Om dit te vernieuwen, moest zij mij zien. Dus kwam ik keurig op tijd voor mijn afspraak aan. Maar er stond een bordje: Dr. G. loopt 45 minuten achter met haar afspraken, als u niet kunt wachten, kunt u een nieuwe afspraak maken. Grrrrr!! Dr. G. is een flamboyante Poolse en ze kletst nogal graag. Maar ik vind dit toch geen stijl! Als er 45 minuten staat, is het dus meer dan een uur (heb ik al een keer meegemaakt). Dan bel je toch even de patienten op, dat het zo erg uitgelopen is?

Vooral in deze maatschappij, waar tijd letterlijk geld is, lijkt me dit zeer nodig. Ik heb het geluk, dat ik niet buitenshuis werk, maar als je dat wel doet, is het (weet ik uit ervaring) moeilijk om een uurtje of twee vrij te krijgen voor zo'n doktersafspraak, laat staan er maar de hele middag aan kwijt te raken!

Goed, ik had dus geen zin om te wachten, heb een recept van 30 dagen gekregen en opnieuw een afspraak gemaakt. Zo vroeg mogelijk 's ochtends, dan heeft ze nog niet de kans om uit te lopen (volgens haar assistente is dit een dagelijks terugkerend verschijnsel, zij krijgen derhalve ook geen lunchpauze!!).

Die dokter zit vlakbij Christine's huis, dus, omdat zij niet in haar huis kon vanwege de parketvloeren, besloten wij samen te gaan winkelen bij Wegmans. We hebben er heerlijk rond lopen kijken.

Christine had nog geen lunch gegeten, dus bestelde ze een salmon "BLT" (bacon, lettuce and tomato). Het zag er voortreffelijk uit! We namen beiden avondeten mee. Wij aten aardappelpannenkoekjes, meatloaf en lekkere spruitjes. Het ging er goed in! Het is een fantastische supermarkt en wij zijn niet de enigen, die dat dachten, want het was er flink druk.

Tot slot is Rick helemaal onder de indruk, want zijn baas, Bill Gates, is vandaag geridderd door koningin Elizabeth. Hij mag zich geen "Sir" noemen, omdat hij geen Brit is, maar een of andere lange benaming achter zijn naam (afgekort KBE) zetten. Het is hem gegund, ik heb grote bewondering voor die man!

0 reacties: