Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 05, 2005

St. Patrick's Day Parade

Op 17 maart is het St. Patrick's Day en omdat in dit gebied veel mensen van Ierse afkomst wonen (Rick heeft ook Iers bloed in zich, vandaar het rode haar van twee van onze kinderen!) zijn er verscheidene St. Patrick's Day parades. Vandaag werd degene in Alexandria gehouden en volgende zondag is er een in Washington.

Samen met Mary en haar jongens reden we in onze van naar Alexandria. Het was vandaag waterkoud met sneeuwbuien in de voorspelling, dus we kleedden ons dik aan. Nadat we bij Mary's zusje Colleen geparkeerd hadden, liepen we met zijn allen naar King Street en vonden een goed plekje om te kijken.

Mary had haar zwarte labrador Katie ook mee, want behalve een mensen parade, was er ook een honden parade. Een kostelijk gezicht, al die viervoeters met groene sjaaltjes en klavertjes vier aan. Katie is een heel sociaal dier en moest al die hondjes uitgebreid begroeten.


Saskia zag nog twee van haar vriendinnetjes meedansen in de parade, tot haar grote plezier. Het leuke van de parades is de gezelligheid ook op de stoep. Praatjes maken met wildvreemden, lekker meedansen en de kinderen kregen allemaal hete chocolade en een gekke groene, pluizige hoed.

Terwijl we zo stonden te praten en omdat ik gisteren al aan de uitspraken en dergelijke in het Engels zat te denken, viel me nog iets op: hoe veel woorden door verschillende mensen op twee manieren worden uitgesproken. Zo had Mary het over de "parade route" en sprak "route" uit als "roet". Degene met wie ze sprak, antwoordde en sprak "route" uit als "raut". En zo zijn er nog zoveel woorden, waarvan je een keuze moet maken hoe je ze gaat uitspreken, want beide manieren zijn in principe "correct", het hangt meestal af van het deel van het land hoe het over het algemeen wordt uitgesproken. Er is zelfs een heel lied over van Gershwin.

Het was een vrolijke parade, hoewel Rick en ik aan het einde helemaal door en door koud waren! Eenmaal thuis hebben we gauw het vuur aangedaan en hebben warme thee gedronken.

Katja ging vanavond met vriendinnen naar de film "Hitch". Ze zei, dat ze hem erg leuk vond, dus ik wil hem ook wel zien. Rick is er niet zo happig op, dus we zullen wel wachten tot de dvd uitkomt.

Terwijl Rick de meisjes wegbracht, belde onze buurman, Ross, van twee deuren verderop om te vragen of Rick kon komen helpen met het installeren van hun nieuwe computer. Toch handig zo'n computer expert in de buurt, vond hij. Rick was natuurlijk meteen van de partij en ik besloot dan ook mee te gaan en te kletsen met Jeanne, mijn buurvrouw. Het werd een heel gezellige avond met een wijntje en mini pizza's en quiches. We bleven tot Saskia begon te klagen, dat ze zo moe was (het arme kind was veel te laat op!) en hun zoontjes op de grond lagen, bijna in slaap. Slechte ouders, dat we waren! Maar het gebeurt ook zo zelden, dat we zo bij elkaar komen en we kunnen het heel goed met elkaar vinden.

0 reacties: