Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 11, 2005

Thank God It *Is* Friday

Een voor een kwamen de kinderen thuis uit school, doodmoe. Kai nogal wit voor zijn doen. Bezorgd vroeg ik allerlei vragen, maar hij bleek "slechts" vermoeid te zijn. Katja verdween meteen naar haar kamer en toen ik meer dan een uur niets van haar zag of hoorde, bleek, dat ze in slaap was gevallen.

Dit is een vrijdag ritueel, helaas. Het idioot vroege opstaan (Katja staat iedere ochtend om 5:45 op) en dan toch veel huiswerk en dergelijke, het maakt voor een doodmoeie vrijdagavond.

Maar beide tieners (ok, technisch gezien is Kai pas eind april een tiener, maar hij gedraagt zich al ruimschoots zo) kwamen met prachtige tussenrapporten thuis: Katja had 6 A's en 1 B (een ongekende prestatie voor haar) en Kai had alleen A's en B+'s. Saskia met haar 9 jaren is degene, die het het moeilijkst heeft op school. En dat terwijl de andere twee op een nieuwe school begonnen en we ons daar om te beginnen zorgen om maakten. Het kan vreemd lopen.

Vanochtend direct na het opstaan deed ik een routine met gewichten en na Saskia naar school gebracht te hebben deed ik een "powerwalk" van 30 minuten met Brynna. Gisteravond hadden Kirsten en ik half afgesproken later op de ochtend te gaan rennen, maar hoe later het werd, hoe minder zin ik daarin had. Uiteindelijk hebben we het ook maar afgelast.

Kirsten moest namelijk eerst een van hun hamsters naar de dierenarts brengen. Daar ben ik dus te nuchter en Nederlands voor. Hun hamster was aan het afvallen en ze had ook medische attentie gezocht voor de hamsters van hun twee andere kinderen (die beiden na die behandeling toch doodgingen). Dus voelde ze zich verplicht nu met de hamster van het derde kind ook naar de dierenarts te gaan. Ik snap het helemaal!

Maar een hamster kost hier $5!! De dierenarts minstens 7 keer zoveel en de medicijnen daar nog bovenop. Ok, ik weet het, dierenliefde kun je niet in dollars en centen uitdrukken. En met katten en honden vind ik dat ook echt. Maar met een hamster...

Over dieren gesproken, duimen jullie allemaal mee, dat "onze" panda, Mei Xiang, zwanger raakt? Ze heeft vandaag kunstmatige inseminatie gehad, nadat haar partner, Tian Tian, er een potje van maakte. Al sinds jaar en dag hoopt de National Zoo op baby panda's.

Wijn is mijn favoriete drankje om te relaxen en hier in Virginia zitten we goed met 90+ wijngaarden, die heel erg goede wijn produceren. Volgens dit artikel is onze staat de buurstaat Maryland ver voor en niet omdat het klimaat anders is.

TGIF! Ik blijf het een leuke afkorting vinden, er is iets magisch aan vrijdagavond, de belofte van twee vrije dagen!

0 reacties: