Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 26, 2005

9-jarige Stress

Oef, wat is ouder zijn soms moeilijk! Mijn hele hart zegt me "neem het kind uit school tot de zomervakantie en alle problemen zijn voorbij". Gelukkig hebben we allemaal ook nog een brein, dat ons tegenhoudt, zucht!

Al een paar weken is Saskia, die normaal een heel zonnige natuur heeft, kribbig en snauwerig. Iedere ochtend is het een drama om haar naar school te krijgen en de hele weg naar school klaagt ze, dat ze niet wil en dat het "saai" is.

Dit ben ik absoluut niet gewend, de andere twee gaan ook niet altijd even graag naar school, maar hebben nog nooit zo'n protest geleverd, niets wat er op lijkt, zelfs.

Behalve dit alles heeft Saskia regelmatig ernstige hoofdpijn als ze thuiskomt uit school. Vandaag weer, ze kwam thuis met hoofdpijn en wilde meteen gaan slapen. Ik dacht dus nog onschuldig, dat ze misschien overmoe was. Maar na dat slaapje kwam ze huilend naar beneden en had ze pijn in haar nek. Een zeker teken, dat het spanningshoofdpijn was. Met mineral ice werd het ietsje beter.

Ondanks de hoofdpijn stond ze er op haar huiswerk te doen en raakte vrijwel in paniek toen Rick en ik haar zeiden, dat we wel een briefje voor de lerares zouden schrijven. Haar lerares zou dat niet accepteren en ze zou dubbel werk moeten doen. Oef! Ze is 9! Ik heb net een artikel gelezen over stress in jonge kinderen en zij heeft er wel heel veel symptomen van.

Vanwege de "No Child Left Behind" wet van de Federale regering moeten de staten hun scholen evalueren via gestandaardiseerde testen. Op zich geen gek idee, want er is nogal wat verschil tussen de scholen. Maar de realiteit is, dat de kinderen de dupe worden. Die testen zijn bedoeld als rapport over de scholen, maar in werkelijkheid worden de kinderen getraind en gestressed omdat de school een hoge testscore nodig heeft. Kinderen als Saskia functioneren daar niet goed onder, die voelen alle stress en spanningen en ageren ertegen.

Rick en ik hebben een brief samengesteld voor de lerares, waarin we haar vragen Saskia's huiswerk van vandaag kwijt te schelden. Het is toch te gek, dat een derde klasser meer dan een uur per dag huiswerk zit te maken. En als ze een dag mist, moet ze de volgende dag het dubbele doen. Bij het vernemen over die brief begon Saskia te huilen, want haar lerares zou geen brieven aannemen. Argh!!

Die brief gaat morgen mee en ik verwacht een reactie van de lerares. Een 9-jarige is nog zo kind en al deze stress is niet gezond. Wij hadden dit soort stress toch echt niet in de derde klas! Waar het allemaal voor nodig is, is me een raadsel.

Vanochtend werd Katja wakker met buikpijn en misselijkheid. Ze bleef dus thuis van school. Gelukkig voelde ze zich halverwege de ochtend alweer een stuk beter en toen Kirsten en ik van onze jog thuiskwamen, was ze aangekleed beneden.

Na de lunch zijn we even naar Fair Oaks mall geweest. Lang hield Katja het niet vol, maar we slaagden wel bij Victoria's Secret met ondergoed en eindelijk, eindelijk vond ze schoenen bij Journey's. Eigenlijk wilde ze weer een paar slippers kopen, maar daar stak ik een stokje voor, daar heeft ze al tig paar van. Met twee paar nieuwe sneakers kwam ze uiteindelijk blij de winkel uit.

Toen we thuiskwamen zag ik Kai met een stukke backpack op zijn rug. Ik was toch al van plan om naar Hudson Trail Outfitters te gaan en nam hem mee voor een nieuwe backpack. Deze winkel is enorm en heeft alles wat met buitensporten te maken heeft, kayaks, fietsen, tenten, backpacks, kleding enz. enz.

Kai vond een heel goede The North Face backpack, maar ik had geen succes met hun shorts of Teva sandalen. Ik heb een maat 2 of 0 (belachelijke maat, wie heeft er nu maat 0??? Het is ongeveer gelijk aan maat 32 in Nederland, schat ik) hier en de kleinste maat, die ze hadden was 4. Voor beiden ga ik nu online kijken.

Gelukkig is Saskia nu rustig gaan slapen en voelt Katja zich ook beter, dus hopelijk wordt het morgen een "gewone" dag!

0 reacties: