Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 04, 2005

...And they go shopping some more

Oh, jee, het zomertijd uur zorgde vanochtend voor problemen! Gelukkig werkte Katja's wekker goed, want Rick en ik werden met schrik pas om kwart voor zeven wakker! Kai heeft gelukkig weinig tijd nodig om zich klaar te maken voor school, want hij had precies 10 minuten!

Net op tijd kregen we Saskia naar school, die vandaag eindelijk had besloten haar eigen lunch mee te nemen (hoera!). Gisteren hebben we bij de Safeway gezonde dingen gekocht, zoals fruit, waar ze van houdt en rauwe worteltjes met (low fat) ranch dip. Samen met een boterham met pindakaas een lekkere lunch. De lunches op school zijn zogenaamd door dietisten samengesteld, maar veel vertrouwen heb ik daar niet in.

De twee oudsten nemen al heel lang hun eigen lunch mee, maar Saskia is een zeer moeilijke eetster. Maar goed voorbeeld doet goed volgen en haar vriendinnetjes nemen kennelijk lunches mee, die zij ook lekker vindt.

Vanwege het einde van het schooljaar zijn er geen lunchtrommeltjes of zakken meer te verkrijgen, dus koos Saskia gisteren een enorme "lunchbox" uit, een mini coolboxje. Grappig was het haar met dat ding naar school te zien lopen en kinderen hadden er wel wat van gezegd, maar het kon haar niets schelen en vanavond maakte ze zelfs helemaal haar eigen lunch voor morgen klaar. Wow, peer pressure is soms zo slecht nog niet!

Christine kwam hierheen voor een lekkere lange wandeling in het lekker warme weer. We hadden elkaar heel wat te vertellen na twee weken vakantie (wij eerst naar Colorado en zij zaten vorige week in Orlando).

Maandag is een korte dag voor Saskia en om 1 uur is ze alweer thuis. We deden gauw een groot deel van haar huiswerk en daarna nam ik haar op de beloofde shopping trip om lente/zomer kleren te kopen.

Als eerste gingen we naar Old Navy, want hun bermuda's staan haar erg leuk en de capri's ook. Mijn kleine miss heeft een zeer bepaalde smaak en ik ben blij, dat ik gisteren niet aan de verleiding heb toegegeven om dingen voor haar te kopen, want die werden vandaag niet goedgekeurd!

Na voor een aantal dingen geslaagd te zijn, gingen we naar de Limited Too, de populaire winkel voor trendy preteens (en de prijzen zijn er naar!). Ik had $100 in coupons, die tussen eind maart en midden april besteed moesten worden, dus vooruit dan maar. We zijn er zeer goed geslaagd en Saskia is kwa kleding klaar voor de zomer!

Zomers was het vandaag bijna! Er was geen wolkje aan de lucht en behalve een fris windje was het heerlijk weer. Ik heb voor het huis zitten lezen en ben zowaar verbrand. Tijd om de kinderen iedere dag met zonnebrandcreme in te smeren!

Vanavond hebben we barbecue kip uit de crockpot gegeten met puree en erwtjes en worteltjes, een bijna Nederlandse maaltijd, dus.

Toen Saskia en ik vanmiddag terugkwamen van de mall hoorden we een stukje over Nederland. Het bleek, dat in de twee jaar, dat homohuwelijken legaal zijn daar, slechts een procent daarvan in scheiding was uitgelopen. Nu vind ik het altijd leuk om Nederland in ons nieuws te horen (vooral als het niet om een moord gaat!), maar dit zette me toch aan het denken. Want wat zegt het nou helemaal? Misschien alleen, dat het niet veel verschil maakt of het een hetero of homohuwelijk is.

Lente is niet officieel tot het baseball seizoen begint, hier in de VS. Vandaag speelde onze nieuwe trots, de DC Nationals, hun eerste officiele wedstrijd. Helaas verloren ze van Philadelphia, maar de baseball koorts is terug in Washington!

Vanavond zendt NBC de geschiedenis achter de immens populaire serie "Mork and Mindy" uit en daarbij ook het begin van de roem van Robin Williams. Erg leuk!

Inmiddels heb ik ook mijn foto's van onze Colorado reis online staan hier en hier.

0 reacties: