Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 17, 2005

Ge-pamperd (in de watten gelegd!)

Het is om 11:20 al 20 graden en compleet zonnig, dus Kai en ik vertrekken zo op een fietstochtje. Dit is van dat weer, waarbij je gewoon buiten moet zijn!

Gisteren was het ook een prachtige dag en zijn we de hele dag buiten geweest. Rick heeft het volleybalnet weer opgezet in de achtertuin en we hebben met een heel stel buurtkinderen een wedstrijdje gespeeld. Daarna werd het een spelletje badminton en zo waren we lekker actief.

Rick is soms heerlijk romantisch en gisteren had hij een "mystery date night" geregeld. Ik moest me netjes aankleden en Katja paste op. Rond 6 uur vertrokken we en reden naar The Galleria at Tysons (in de volksmond "Tysons II" geheten). Dit is een luxueuzere mall, dan Tysons Corner, met allerlei exclusieve zaken. We komen er eigenlijk nooit, maar vanavond wilde Rick hier eens gaan kijken, voor we naar ons restaurant (een verrassing voor mij, hoewel ik wel wat begon te vermoeden) zouden gaan.

De ene zaak was nog duurder dan de ander en hoewel we wel wat leuke shirts zagen voor Rick hebben we niets gekocht. Het toppunt was wel een heel gewoon uitziende denim capri broek bij Burberry's voor $269!! Wie betaalt nu zulke prijzen, als je bij de Gap iets dergelijks voor $50 kunt krijgen, bijvoorbeeld??

Om half negen waren we uitgekeken en liepen de Ritz Carlton binnen om er een drankje te drinken voor we naar het restaurant gingen. Rick had namelijk een tafeltje gereserveerd bij het heel sjieke Maestro restaurant in dat hotel.

Onder het genot van een Cajun martini voor mij (Peper Vodka, Vermouth en Tabasco saus) en een zoete martini met Chambord erin voor Rick zaten we gezellig op een comfortabele bank te kletsen, toen Ricks mobieltje ging. Het bleek, dat het restaurant een half uur eerder dan afgesproken een tafeltje voor ons had. Dat namen we graag aan, want half tien is toch wel heel laat om met een diner te beginnen!

We kregen een heel romantisch plekje in de hoek, met zicht op de keuken, waar het personeel als bezige bijen de meeste exquisiete gerechtjes klaarmaakte.

Na de wijn besteld te hebben van de Franse sommelier kregen we de menu's aangereikt. We konden vier gerechten en een dessert kiezen uit allerlei gerechten met vis, vlees en sommige vegetarisch. De chef van het restaurant is Italiaans, dus de keuken heeft die inslag met pasta's en risotto's.

Als eerste kregen we een amuse bouche met gerookte forel. We kozen beiden voor een voorgerecht met zalm en tonijn. Daarna kreeg ik witte asperges met een fontina kaassaus. Mijn derde gerecht was iets heel erg lekkers met foie gras en als hoofdgerecht kreeg ik heel zachte forel met rode paprika.

Het dessert van chocolade mousse met goud en een witte chocolade saus was heerlijk, maar ik kon het al niet meer op!

Wat een verrassing was dit van Rick en dat zo maar, zonder echte aanleiding! Ik heb ronduit genoten! Na middernacht waren we pas weer thuis, dus vandaag wordt een rustig dagje!

0 reacties: