Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 29, 2005

Happy Birthday to Kai!

En nu ben ik de moeder van twee tieners. Als ik de meeste andere volwassenen moet geloven moet ik me nu ernstig zorgen maken en mijn kinderen vooral niet vertrouwen. Jarenlang worden we bang gemaakt voor "de tienerjaren". En nu zijn ze er en ik zie twee heel leuke kinderen. Natuurlijk hebben ze hun ups en downs, maar jee, het zijn gewoon mensen, geen enge buitenaardse wezens! Kortom, ik ben tot dusver trots op mijn tieners!

Al heel vroeg vanochtend werden we wakker, want Kai wilde voor het naar school gaan zijn cadeautjes. Hij kreeg onder anderen een "speedminton" (soort van badminton) set en een echte raket. Om zeven uur reed Rick hem naar school, speciaal voor zijn verjaardag.

Katja bleef intussen thuis, want die heeft zo'n verkoudheid waarbij alles "loopt", niet lekker dus.

Het weer was bewolkt maar een lekkere temperatuur, dus nam ik Brynna mee voor een lange wandeling. Het arme dier is op zondag 11 geworden en ze wordt echt oud en stram. Hijgend liep ze achter me aan en ik ging toch echt niet snel. Het was overal prachtig nu alle azalea's in volle bloei zijn en de dogwoods ook.

Een bloeiende tuin in Vienna

Helaas voor Brynna merkte ik tot mijn schrik halverwege, dat ik mijn telefoon uit mijn zak was verloren! Ik heb gauw het hijgende dier mee terug gevoerd langs de wegen, die we al hadden gelopen en gelukkig vond ik de telefoon meteen weer terug!

Even later zag ik iets heel bijzonders, hoewel ik twee keer moest kijken om zeker te zijn. Overal in onze buurt worden huizen met de grond gelijk gemaakt om er nieuwe veel grotere huizen te bouwen. Hiervoor moeten er vaak bomen gekapt worden en vandaag zag ik een boom, die wraak had genomen. Hij was precies op de machine gevallen, die hem om had gegooid! De machinist had nog geluk, want het was precies naast de cabine gebeurd! Net goed! Ik wou, dat er een wet was om de bomen te sparen, maar helaas...

De wraak van de boom

Bij thuiskomst gaf ik Katja haar lunch en ging daarna naar Party Mania om ballonnen te kopen voor Kai. In plaats van slingers krijgen de kinderen hier metaalachtige ballonnen aan hun stoel. De slingers hangen er alleen als er thuis een feestje is. Bij de party winkel heb je een gigantische keuze aan ballons en verder alles wat maar met feesten te maken heeft. Er zijn hier ook wel erg veel feesten, de komende maand zijn dat Cinco de Mayo, dus alles Mexicaans, en Memorial Day, wanneer iedereen of naar het strand gaat of gaat barbecuen.

Een aantal van de ballonnen bij Party Mania

Ik koos twee van de vele ballonnen en voelde me nog goedkoop vergeleken bij een andere moeder, die er een half uur over deed om de ballonnen voor de verjaardag van haar dochter uit te kiezen en meer dan een dozijn (naar mijn mening) dure Mylar ballonnen bestelde! Maar Kai was blij met mijn keuze, die al bijna $18 kostte!

De uiteindelijke ballonnenkeuze

Na Party Mania begaf ik me naar Whole Foods, waar ik Kai's double chocolate cake ophaalde. We hebben die vanavond na het zingen van "Lang zal hij leven" (heel grappig om Kai's Amerikaanse vriendje mee te zien zingen!) verorberd. Woorden kunnen niet beschrijven hoe lekker hun cakes zijn! Ik houd gewoonlijk helemaal niet van cake, maar deze vind ik heerlijk.

Voor zijn verjaardagsmaaltijd had Kai T.G.I. Friday's uitgekozen. Dit restaurant heeft een gigantische boog voor de ingang, die de kinderen prachtig vinden. Ze proberen zo hoog mogelijk te rennen. Ik heb dus foto's gemaakt van alle drie op de boog. Drie, want Kai's vriend John was mee, maar Katja ging naar Leah's verjaardagsviering. Morgen zal ze wel van de partij zijn.

Mijn vader kwam ook om te eten en het werd erg gezellig. Friday's is een leuk restaurant met over het algemeen goede service en de kinderen kunnen lekker buiten spelen.

Kai genoot duidelijk van zijn dertiende verjaardag en zoals gewoonlijk heeft hij morgen nog een dag! Verjaardagen hier duren bij uitstek meer dan een dag.


Kai probeert naar boven te klimmen op de immense boog

0 reacties: