Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 08, 2005

Locks of Love

Blogger was de hele nacht down en dus kon ik gisteravond niets posten. Hieronder dus het verhaal van gisteren en vandaag:

Donderdag, 7 april 2005
Nog een warme dag vandaag en natuurlijk moesten we daar zoveel mogelijk van genieten door buiten te zijn. Nu hebben onze buren twee huizen verderop een nieuw hondje, een Cockapoo, Sandy genaamd. Een schattig beestje, die ieder blaadje achterna rent, de kinderen zijn dol met haar. Maar ze is voor mijn buurvrouw Jeanne een dagtaak!

Ik heb Jeanne nog nooit zo vaak buiten gezien. Heel gezellig, want iedere keer kletsen we weer een paar minuten. Gewoonlijk is Jeanne nogal een huismus, maar we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Via haar vind ik ook altijd het laatste nieuws over Saskia's school uit, op de een of andere manier weet ze dat altijd allemaal. Zo zal Saskia's juf volgend jaar met pensioen gaan, helaas een jaar te laat voor ons!

Op het moment is het zo mooi om door de buurt te lopen of te rijden! Gisteren zijn alle bloesems door het warme weer uitgekomen, overal zie je witte en roze bomen en knalgele forsythia. Christine en ik hebben anderhalf uur door de buurt gelopen, genietend van alle kleur.

Mooi bloeiende bomen en struiken in een straat in Vienna

Intussen werd onze tuin zomer klaar gemaakt door Fidel en zijn crew. Fidel werkt voor een tuinbedrijf, maar doet aan zogenaamde "moonlighting". D.w.z. hij gebruikt zijn expertise van zijn gewone baan door buiten zijn werkuren (zwart?) werk ernaast te doen. Hij is een stuk goedkoper, dan een tuinbedrijf en heeft dus geen gebrek aan klanten. "Moonlighting" wordt veel gedaan, vooral door klusjesmensen en het is handig er een stel te kennen, want het scheelt een hele hap geld!

De tuin ziet er weer keurig uit, de bedden weer netjes met nieuwe houtsnippers (mulch) bedekt (we hebben hier harde rode kleigrond) en alle dode takken en gewassen weggesleept. We hebben een flinke tuin en het kostte 5 mannen zo'n 5 uur werk! Rick heeft mij de taak gegeven met Fidel te communiceren en ik moet toegeven, dat dat niet eenvoudig is. Hij lijkt de Engelse taal best te beheersen, maar het komt onverstaanbaar zijn mond uit. En ik heb er een hekel aan mensen telkens weer te vragen om zichzelf te herhalen, dus Fidel krijgt van mij heel wat knikken zonder dat ik enig idee heb waar ik "ja" op zeg!

Omdat al mijn lente- en zomerkleding me te groot is geworden en het weer nu wel echt de kant van capri's en shorts op gaat, begaf ik me vanmiddag maar eens naar Tysons Corner voor mezelf. Daar heb ik eerst bij Hecht's rondgekeken, maar veel van mijn gading vond ik daar niet. Bij Ann Taylor Loft zag het er veel beter uit, maar was mijn maat veelal uitverkocht.

Ook bij de mall bloeien de bomen uitbundig

Het probleem met veel kleding hier is, dat het absoluut niet flatteus is. Vooral niet voor de wat voluptueuzere figuren, waarvan er in dit land toch heel wat rondlopen. Broeken, die zo ongeveer tot je kin komen en dan ook nog eens plooien aan de voorkant hebben. Wie ziet daar nu goed in uit? Als je al een buikje hebt, wordt dat nog vele malen geaccentueerd door zo'n model. En er zijn ontwerp(st)ers, die gewoon niet met de tijd meegaan, zoals Liz Claiborne.

Ik had niet veel tijd, maar besloot toch naar de grotere Ann Taylor Loft winkel in Fairfax te rijden, want ik had nu de smaak te pakken. Met gewoon verkeer is die zo'n 20 minuten verderop, maar natuurlijk was er op de Beltway (ringweg om Washington heen) een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen en een camper en stond ik dus bijna een half uur in de file. Heb ik weer, want gewoonlijk is het om die tijd van de dag helemaal niet druk, alleen als ik maar anderhalf uur heb om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Grrr!!

Maar het was allemaal de moeite van het nagelbijten waard, want ik had die hele winkel wel leeg kunnen kopen! Ik vond bijna alles leuk en alles paste en stond goed. Wat wil je nog meer! De verkoopster hielp ook heel goed keuzes maken en met een tas vol kleren stond ik precies op tijd weer buiten.

Saskia had namelijk een kappersafspraak om haar lange haren helemaal af te laten knippen! Ze had op de televisie over Lock of Love gehoord en besloten, dat zij daar al haar haar aan wilde geven. Ik was er een beetje huiverig over, want ze heeft al heel lang geen kort haar gehad en wist niet hoe het zou staan. Ik heb haar nog een week bedenktijd gegeven, maar ze bleef bij haar besluit.

Vanmiddag was het zover, mijn kapster zou het haar afknippen en, omdat het aan Locks of Love werd geschonken, kostte de knipbeurt niets. We kregen haar paardestaart vastgebonden met een elastiekje mee, met instructies over hoe het weg te zenden. Het korte koppie staat Saskia erg leuk en ze is blij met haar nieuwe look.

Saskia met haar nieuwe "do"


De afgeknipte staart, klaar om tot pruik verwerkt te worden

Saskia had gelijk vanavond de kans het nieuwe kapsel aan een heel stel van haar klasgenootjes te laten zien, want we gingen kijken naar de musical "Alice in Wonderland", die door de bovenbouw van haar school werd opgevoerd. Rick en ik waren beiden doodmoe en probeerden Saskia te overtuigen niet te gaan (zij had het vanmiddag al een keer gezien), maar ze hield voet bij stuk. Achteraf waren we blij, dat ze vol had gehouden, want het was allemaal werkelijk leuk en vrolijk gedaan.

Vrijdag, 8 april 2005

Al om half acht stortte ik me in het drukke spitsverkeer om een bezoek te brengen aan mijn flamboyante Poolse reumatologe. De aanleiding voor dit bezoek was slechts het vernieuwen van een recept. Er schijnt een regel te zijn, dat een dokter een recept niet eindeloos mag vernieuwen zonder de patient te zien. Ik baalde, want ik had haar tijdens mijn bezoek in november om een "refill" moeten vragen. Dit was ronduit tijdsverspilling. Maar goed, weer gehoord hoe goed ik eruit zie en hoe goed ik het doe en receptje uitgeschreven en ik stond een uurtje later weer buiten.

Deze dokter loopt namelijk meteen uit, ik zag op hun schema, dat ze voor iedere patient een kwartier uittrekken, maar zij neemt met de meesten een half uur of meer! Als je dus geen vroege ochtend afspraak hebt, kun je uren zitten wachten. Zelfs om half negen liep ze al bijna een half uur achter! Waarom ze dan mensen niet verder uit elkaar gelegen afspraken geven??

Op de terugweg naar huis ben ik bij Petco gestopt om industriele sterkte kattenpis spul te kopen voor het tapijt. Gezien de ruime keuze aan produkten op dat gebied kreeg ik de sterke indruk, dat wij niet de enigen met een eigenwijze kater zijn! Ik zag zelfs, dat ze luiers voor katten verkopen, maar dat vind ik te zielig. Namen als "Nature's Miracle" en "Simple Solution" en allemaal even duur en allemaal bewerend, dat ze alle vlekken, luchtjes enzovoorts uit het tapijt halen. Yeah right! Maar goed, toch maar proberen, we hebben wel een wonder of oplossing nodig.


Om kwart over tien kwam Kirsten en hebben we een uur gerend, voor het eerst dit jaar in enkel een t-shirt! De volgende stap is shorts.

Daarna heb ik met Christine nog eens een uur ge-powerwalked, dus ik had mijn lichamelijke oefening voor de dag weer ruimschoots binnen!

Na een snelle douche racede ik naar Saskia's school, want daar onderwezen we vanmiddag "Artsmart" over de beeldhouwer Rodin. Mijn "collega" moeder vertelde echt interessant over hem en de kinderen moesten, met als voorbeeld zijn Gates of Hell, een bewerkte deur kleien. Dit bleek voor de meesten best moeilijk, het sprak niet tot de verbeelding. Ik denk, dat een hand of een persoon kleien een beter projekt zou zijn geweest. Maar ja, verschillende ouders stellen de projekten samen en de ene maand is die persoon beter op de kinderen ingesteld, dan de andere.

Saskia ging na school met een vriendinnetje en ik had een hele boodschappenlijst aan dingen, die we nodig hadden. Op naar de Safeway dus maar weer, waar ik weer als een lang verloren vriendin begroet werd, ik ben benieuwd hoe lang die (overdreven) vriendelijkheid blijft, maar de werknemers daar lijken oprecht blij er te zijn, dus dat is goed.

Het is zo'n enorme winkel en ik ken de layout nog niet, dus het duurde wel even voor ik mijn lijstje had afgewerkt. Ook heb ik soms met al die verschillende produkten van hetzelfde soort moeite te kiezen. Zoals welke van de 10 soorten salsa is het lekkerst? En zal ik dan mild of hot nemen? Decisions, decisions! Al winkelend kreeg ik wel van alles te proeven aangereikt, ik had mijn middag snack zo wel weer binnen.

Wat ik mis bij deze winkel zijn Giant's en Shoppers Food Warehouse's self check outs, jammer, dat Safeway die kennelijk niet gaat gebruiken.

En nu is het wachten tot Rick thuiskomt voor een gezellige vrijdagavond samen. Mijn favoriete avond van de week!

0 reacties: