Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 13, 2005

Sick dagje

Als je een gezin hebt, kun je eigenlijk niet goed plannen maken. Ik had me voorgenomen om vandaag naar Washington te gaan, terwijl de kinderen op school zaten. Maar om half zeven vertelde Kai me, dat zijn been toch wel erg "raar" voelde. En gisteravond voor het naar bed gaan toonde Saskia me een gemeen uitziende uitslag op haar romp. Die zag er vanochtend bepaalt niet beter uit.

Dus zat ik klokslag acht uur aan de telefoon, want dat is wanneer de kinderartsengroep, waar wij heengaan, afspraken begint te maken. We konden al om 9:30 uur terecht bij dokter Weinstein.

Volgens mij heb ik die dokter voor het laatst gezien toen Saskia een dag oud was. Hij is een heel aardige man en een heel goede dokter, maar niet zo realistisch. Zo adviseerde hij me toentertijd om de twee oudere kinderen, zodra ze van school kwamen, uit te kleden en hun kleding te wassen, om zo "germs" weg te houden van de baby. Ja, hoor, ik ga me daar iedere dag wassen met een nieuwe baby, niet dus!

Maar goed, hij is dus wel heel goed en ook heel aardig en zijn eerste compliment was, dat ik nog steeds Nederlands met de kinderen spreek. Alle kinderartsen in die groep zijn daar altijd heel sterk in geweest, sommigen drukten me in het begin zelfs op het hart het vooral vol te houden. Dat geeft een goed gevoel.

In Kai's knie zit vocht. Waarschijnlijk omdat hij opeens heel actief is, na een relatief inactieve winter en hij groeit heel snel op het moment. Hij mag tot maandag geen Phys. Ed. (gym) doen (wat ze in middle school iedere dag hebben) en moet er veel ijs op leggen.

Voor Saskia was het ernstiger. Ten eerste constateerde hij een staphilokok die de uitslag op haar romp veroorzaakte, maar na een "strep" test van haar keel, bleek dat ook positief. Zij krijgt dus zware antibiotica om al die bacteria te bestrijden.

Na het doktersbezoek stopten we bij Safeway (nog steeds smiles overall en "how are you doing, can I help you", erg gezellig), waar ik het recept voor de antibiotica bracht en terwijl we wachtten werd er natuurlijk gewinkeld. De kinderen vonden van alles naar hun gading.

Dit alles deed me denken aan hoe mijn smaak toch nog Nederlands is! Zo zijn mijn kinderen dol op root beer en Saskia koos root beer float ijsjes om de nare smaak van haar medicijn weg te werken (voor mij zou de root beer de nare smaak zijn!).

Verder viel de keus onder anderen op Buffalo wing pretzels en Vanilla Creme Mini Wheats cereal (dat laatste vind ik wel lekker).

Nadat ik de kinderen van lunch had voorzien nam ik mijn fototoestel weer mee en natuurlijk Brynna voor een lange wandeling. Het was namelijk weer prachtig weer, alleen een beetje koel. Veel tijd had ik niet, maar ik heb wel mijn favoriete boom van dit seizoen in Vienna in beeld kunnen brengen en nog wat andere mooie bloemen:


Met stip op nummer een, Vienna's mooiste boom (en dat is een eer, want er zijn er heel wat!)



Wie bepaalt, dat een paardenbloem niet mooi is?

De rest van de middag heb ik buiten eindelijk persoonlijke emails beantwoord. Om de een of andere reden raak ik daarmee altijd achterop! Net als vroeger met brieven schrijven, hoewel email zoveel makkelijker lijkt. Vreemd.

Vanavond belde Claudia op, ze wilde een wandeling maken en ons huis was een goed doel, waren we thuis. Nou, natuurlijk! Dus onder het genot van een glaasje rode wijn zijn we weer helemaal bij gekletst. Ik heb enorme bewondering voor haar, ze is door een nare scheiding gegaan en werkt nu bij het N.I.H. Haar verhalen daarover zijn super-interessant! De mensen, die daar zijn, zijn stuk voor stuk unieke gevallen, dus ze maakt nog eens wat mee!

Hopelijk zal ze geen slachtoffers van het dodelijke griepvirus, dat per ongeluk is rondgestuurd zien.

Rick ging intussen met Leah's vader praten over de schade, die het overlopen van het toilet vorige week veroorzaakt heeft. Het probleem hier is, dat als je je verzekering ervoor op laat draaien, je premie ernstig omhoog gaat. Het ziet er dus naar uit, dat we het helemaal gaan betalen. Bijna duizend dollar, boem! Hopelijk vervangen ze nu hun toiletten, zoals wij twee jaar geleden na een dergelijke catastrophe hebben gedaan!

En in "vreemd nieuws", het aquarium is goed voor meer dan de visjes.

0 reacties: