Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 24, 2005

Temperatuurschommelingen en gekke grootmoeders

Brrr, ik krijg het gewoon niet warm!! Gisteren werd het een heerlijke 23 graden, vandaag kwam het kwik niet boven de tien graden uit. Maar we mogen niet klagen, want in Michigan kregen ze nog een pak sneeuw! Hoogst ongewoon voor deze tijd van het jaar. Hopelijk is deze terugkeer naar de winter maar van korte duur.

Ondanks dit mindere weer loop ik al de hele dag (inwendig) te lachen. Vanochtend vertelde Christine me, dat haar moeder zich had aangesloten bij de Raging Grannies. Nu is er op zich helemaal niets mis met grootmoeders, die zich al zingend inzetten voor gerechtigheid in de wereld, begrijp me goed.

Maar deze vrouwen kleden zich idioot met grote, gekke hoeden en gaan liedjes zingen voor regeringsgebouwen. Natuurlijk vindt Christine dit helemaal niets voor haar moeder, maar het beeld van haar moeder met zo'n hoed op, zingend, doet me telkens weer giechelen! Gelukkig ziet Christine er ook de humor van in, want iedere keer als ze erover begint ligt ze meteen dubbel. Het is ook wel een dwaas idee!

Saskia moet op 2 mei een groot projekt klaar hebben voor school over een "mysterieus poeder". Ze moet van twee poeders een product samenstellen, daarover een reclameliedje schrijven en een poster maken. Ze koos kaneel en peper en noemde haar produkt "Cinnaper".

Terwijl zij en ik bezig waren een poster daarvoor te maken, trok Rick zich terug in zijn heiligdom, ons theatertje. Ik geloof, dat ik nog nooit een foto heb gemaakt van dat deel van ons huis, dus hieronder een paar. Zowel het knutselgedeelte voor de kinderen als het "theater" bevinden zich in de basement.

De knutseltafel in de basement


De ingang van het "theater"


Rick druk met zijn favoriete X-box spel in het theater

Om twee uur had Saskia een verjaarspartijtje bij de ijsbaan in Reston. Reston heeft een heel leuk winkelcentrum en aanvankelijk hadden Rick en Kai besloten naar de film "Kung Fu Hustle" te gaan en ik zou in Reston Town Center gaan winkelen.

Het town center is echter een Europees aandoende winkelstraat en het weer was ook Europees, Noord-Europees tenminste, met koude wind en regen. De lust verging me om te gaan winkelen, dus besloot ik ook een filmpje mee te pikken. Mijn keuze viel op "The Pacifier" en die was echt leuk. Het gaat over een marinier, die vijf kinderen moet bewaken en daar natuurlijk eerst heel onhandig in is, maar al doende leert men altijd. Echt een "feel good" film, precies leuk voor een regenachtige middag. Hij zal vast geen Oscars winnen, maar ik von' 'em leuk!

Voor we Saskia moesten ophalen hadden we nog even tijd bij Barnes and Noble rond te neuzen. Bij de Starbucks daar hebben we eerst een lekkere skim Chai tea latte besteld, een gekruide zoete thee, die ik heerlijk vind.

Eenmaal thuis gingen Rick en Katja tennissen en had ik even tijd om mijn boek uit te lezen. Het was een leuk boek, niet diepgaand, maar onderhoudend, "Family Trust" van Amanda Brown, de schrijfster van Legally Blonde. Zoals het op het kaft zegt: "A pool side page turner", makkelijk en snel gelezen.

Voor het avondeten kregen we Japans bezorgd, heerlijke sushi en sashimi. Ik ben dankbaar, dat dat hier vrij betaalbaar is, want we zijn er allemaal dol op.

In ieder geval weet ik, dat ik bij de goede stad woon, want Washington DC en Boston waren nummer 1 voor mij in deze quiz.

En zo is er weer een druk weekend voorbij! Op naar de maandag!

0 reacties: