Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 25, 2005

Algen in de vijver

Vorig jaar heeft Rick een heel nieuw vijvertje laten aanleggen in onze tuin. Er werd ons verteld, dat we hier helemaal geen onderhoud aan zouden hebben (aan onze vorige vijver was er ontzettend veel onderhoud), het zou een ecosysteem op zichzelf zijn. De vissen voeden zich met de algen en planten, de planten met de uitwerpselen van de vissen en het water enzovoorts. Maar nu hebben de algen het geheel dus overgenomen en we weten niet, hoe we die moeten verwijderen. Natuurlijk wil je geen gif gaan gebruiken, want dan gaan de vissen en planten dood. Dus de vijververkoopplaats maar eens opgebeld. Hopelijk vragen ze geen handenvol geld om hun zelf onderhoudende vijver weer op te schonen!!

Onkruid heeft hier sowieso een fantastische voedingsbodem. Het zijn vooral onschuldige grassen en "tulip" bomen, die te pas en te onpas groeien. Maar je kunt niet zonder handschoenen te werk in de tuin, want er zijn planten, die je wekenlang pijn kunnen bezorgen. Poison Ivy is daar een van.

Onze achterburen laten hun beagle Dave de hele dag buiten rondrennen. Het is een schat van een hond en heel sociaal. Ik word er gek van, want de helft van de middag staat hij voor hun achterdeur te janken om binnen te mogen. Als de kinderen uit de schoolbus thuis van school komen krijgt hij echter alle aandacht en is het even stil. Minder is, dat bij dat hek ook poison ivy uitbundig groeit. Vooral met rokken en shorts aan komen blote benen daar al gauw mee in aanraking. Ik heb Kai en Katja dus gauw gewaarschuwd, want een onschuldig aaien van dat schattige hondje kan urenlang pijn en narigheid veroorzaken! De Nederlandse brandnetel is er een lieverdje bij, dit spul krijg je niet uit je kleren en blijft zich verspreiden als je het aanraakt. Drie glimmende blaadjes is waar je voor moet uitkijken en je vindt ze hier op de meest ongewone plekken.

Christine en ik liepen anderhalf uur door Vienna vanochtend. We hadden heel wat te bepraten, vooral over de scholen van de kinderen. Nu heb ik al 10 jaar een kind op de openbare school hier, maar het is wel erg veranderd sinds Katja 9 of 10 was! En niet ten goede van de kinderen!

Voor lange reizen zorg ik altijd, dat we een stel nieuwe video's te kijken hebben onderweg. Onze van heeft nog een VCR, helaas hebben we geen moderne dvd speler genomen, destijds. Aan de andere kant zijn video's nu goedkoper. Zo kocht ik 10 (vooraf gespeelde) video's voor $40 bij Hollywood Video vandaag. Hopelijk zijn die 15 uur kijkplezier genoeg om de kinderen bezig te houden tijdens de rit naar Canada dit weekend. Ik weet nog hoe ik vroeger zeker $100 uitgaf aan kleine niemendalletjes om ze toch vooral stil te houden tijdens die ellenlange reis. Het is nu ze wat ouder zijn makkelijker, maar het zal nog een hele rit zijn.

Vanavond heb ik Bunco gespeeld met 11 vriendinnen. Iedere keer als ik ga is het weer hartstikke gezellig en het eerste jaar was ik lid van de vaste kern. Maar het was me te veel om zo'n avond te organiseren, dus nu behoor tot de "subs" (substituten). Het blijft een leuk spel en ook erg leuk om met iedereen te kletsen. Een van de vrouwen is Vlaams, dus daar kan ik het bij voorbaat goed mee vinden. Een spelletjesavond is sowieso leuk, iedere keer neem ik me dan weer voor ook meer te organiseren. Nu het zomer wordt is dat ook makkelijker.

In het kort uitgelegd is Bunco een dobbelsteen spel, waarbij je drie tafels van 4 spelers hebt. Bij iedere ronde krijgt een speler en zijn partner punten vanwege gegooide nummers. Het begint bij 2. Als je een twee gooit heb je een punt en dan mag je nog een keer tot je geen twee meer gooit. Dan mag de volgende. Het doel is om 21 keer 2 te gooien in die ronde. Als je 3 tweeen gooit heb je een "Bunco" en win je. Als een team 21 of Bunco heeft, heeft dat team gewonnen en worden er nu 3-en gegooid, met dezelfde regels. Er zijn nog wat andere regels, die het wat interessanter maken, maar dat is de basis. Het is dus zo simpel, dat je lekker kunt kletsen en toch spelen.

0 reacties: