Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 06, 2005

Eindelijk weekend!!!

Misschien is het omdat ik zo ontzettend uitkijk naar onze reis naar Las Vegas, of omdat Saskia het zo moeilijk had deze week, maar hij leek wel om te kruipen! En nu is het eindelijk vrijdagavond! Jippie!

Het was een nogal bewolkt en koel dagje vandaag en de geplande jog met Kirsten lukte niet, omdat ik Saskia beloofd had lunch met haar te komen eten. Brynna danste echter enthousiast toen ik haar riem pakte, toch fijn om een hond te hebben, die je min of meer forceert de benodigde lichamelijke oefening te krijgen!

Er is veel kleur in de buurt op het moment met alle azalea's in bloei. Dat maakt, zoals ik al eerder liet zien, zelfs de saaiste huizen mooi. Ik vermaakte me verder met het nemen van foto's met mijn mobieltje van sommige huizen in onze buurt. Op het forum van AllesAmerika.com hadden we het over de Amerikaanse huizen en in deze buurt vind je van alles. Onze huizen zijn de grootste hier en de kleinste hebben een verdieping bovengronds en een basement.

Doordat dit een oude buurt is, met de oudste huizen stammend uit de jaren 20 en 30, hebben allerlei mensen verbouwd en herbouwd. Dit heeft als resultaat, dat in sommige straten vrijwel ieder huis een totaal verschillende bouw en grootte heeft. Wat ze allemaal gemeen hebben is een flinke tuin.

De huizen hieronder staan allemaal aan een straat:

Dit is een van mijn favoriete nieuwgebouwde huizen


Een veel ouder huis


Een van de originele huizen, waarvan er vrijwel geen over zijn


Het buurhuis daarvan

Zoals de foto's hierboven laten zien, staat een heel klein, vervallen oud huisje regelmatig naast een prachtig nieuw huis. Ik vraag me weleens af, hoe die buren tegen elkaar aankijken. Onze achterburen hebben vrij grote huizen, maar wel een stuk ouder, dan dat van ons. We hebben gelukkig leuk contact met ze, want ze waren (begrijpelijk) helemaal niet happy dat onze straat gebouwd werd (hiervoor stond er een huis op het hele gebied waar nu 10 kasten van huizen staan!).

Kai bleef vandaag nog een keer thuis, hij heeft een nare hoest en ik wil hem voor zondag toch wel beter hebben, want hij gaat dan uit logeren. Gelukkig hoorde ik van Johns vader, dat John ook hoest. Kai brengt dus geen nieuw virus in dat huis.

Om half twaalf liep ik naar Saskia's school. Ik had haar beloofd voor de lunch te komen. Op vrijdag wordt er pizza geserveerd. Een keer heb ik die geprobeerd en laten we het oude gezegde "Eens, maar nooit weer" van stal halen! Wat een hap zaagmeel! Maar de kinderen zijn er dol op. Ik kom dus wel naar de lunch, maar wacht met eten tot ik thuis ben!

Thuis at ik gauw een soepje, want ik moest terug naar de school om Artsmart te onderwijzen in Saskia's klas. De artiest (de laatste van dit jaar) was Albrecht Durer. De kinderen maakten een pentekening van een dier.

Naderhand hingen we de tekeningen van de kinderen op in het cafetaria voor de "art show", volgende week maandag. Helaas zijn wij er dan niet, maar ik heb foto's gemaakt voor Rick, zodat hij toch een beetje een idee krijgt, wat de kinderen hebben gedaan dit jaar.

Twee van de artiesten muren


Let op de vele Koreaanse vlaggen, die tonen aan hoeveel Koreaanse kinderen er op de school zitten

Bij thuiskomst werd ik meteen belaagd door Katja en twee vriendinnen. Ze wilden (natuurlijk) naar de mall. Katja had een perfect excuus: ze moest nog een moederdag cadeautje kopen voor mij. Net kwam ze thuis met een mooi boeket bloemen en een heel grappig lieveheersbeest kussentje (waar Saskia jaloers op was). Zo lief!

Mijn eigen moeder heeft haar cadeautje van Kado.nl ook goed ontvangen, ze belde vanochtend vroeg om ervoor te bedanken. Gelukkig!

En zo begint het Moederdag weekend...

0 reacties: