Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 01, 2005

Homologous

Dat is het woord wat me te binnen schiet als ik aan de gebeurtenissen van vandaag denk.

De zon scheen stralend bij het wakker worden en de wereld had weer zo'n schoongewassen aanblik. Dat was ook wel letterlijk zo, want de regen had alle pollen weggewassen, die nu alles groen kleuren.

Na alle drukte van gisteren was vandaag gewoon een lekkere rustige zondag. Katja moet een groot werkstuk voor biologie maken over evolutie en heeft daar ieder wakend moment van de dag aan besteed.

Haar vriend Tom en vriendin Nicki kwamen er ook aan werken en dat is waar dat woord "homologous" (definitie: soortgelijk in structuur en evolutionaire origine, maar niet noodzakelijk in functie, zoals de flippers van een zeehond en de handen van een mens) vandaan komt. Katja sprak dit woord verkeerd uit en legde de klemtoon op de derde lettergreep in plaats van op de tweede. Dit alles tot ergernis van Tom, die haar eindeloos bleef verbeteren en waarempel, aan het einde van de dag zei ze het goed.

Na al die uren werken is ze nog niet klaar, maar het ziet er wel heel goed uit, hopelijk krijgt ze er een goed cijfer voor. Morgen moet het worden ingeleverd.

Dat hele woord gedoe deed me denken aan hoeveel woorden ik in het Engels in mijn hoofd verkeerd uitsprak, omdat ik ze nog nooit gehoord had. "Awry" is er zo een.

Ik heb intussen met mijn fototoestel de tuin onveilig gemaakt, waar nu drie verschillende, prachtige azalea's bloeien.

Aan het einde van de middag hebben Rick, Kai, Saskia en ik een begin gemaakt met het stainen van ons houten hek. Het is een lang hek, dus het zal wel even duren voor alles klaar is.

En na de wekelijkse dosis Desperate Housewives straks ga ik lekker vroeg naar bed!!

0 reacties: