Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 20, 2005

Régen!

Marion schreef het gisteren al als opmerking, ze zag het hier régenen. Dat vind ik nu een heel goede beschrijving! Als er dan ook water naar beneden komt, dan overstroomt gelijk alles en vergaat horen en zien je van het gekletter op ramen en daken!

Mijn oorspronkelijke plan was om voor het eerst in maanden weer eens naar de sportschool te gaan met Christine. Maar als het zo hard regent is het ronduit gevaarlijk op de weg. De mensen, die in SUV's rijden denken, dat ze onschendbaar zijn en racen net zo hard als altijd, waardoor er weer een heel stel in de greppel verdwenen vandaag. En de vrouw, die verkeersinformatie voorlas, maar verbaasd zijn hierover. Weet ze niet, dat je bij het kopen van een SUV gelijk je brein wegtekent? (geen belediging bedoeld voor SUV eigenaars hier ;)).

Christine belde, dat het eigenlijk (ze was het vergeten!) haar mans verjaardag was en dus niet zo'n goede dag om erop uit te gaan. Nou, dat vond ik prima, het lokte nu niet bepaald!

Rick reed bij wijze van hoge uitzondering Saskia naar school en dus had ik opeens een heerlijke ochtend voor mezelf. Nu zou ik graag schrijven, dat ik allerlei zeer nuttige dingen onderhanden heb genomen, maar helaas, behalve het allerbelangrijkste, zoals de was en de kattenbakken, dus niets. Dit kwam omdat iemand (uit Nederland nog wel!) mij een spelletje toezond, waar ik terstond aan verslaafd raakte.

Rond 11 uur durfde een Allstate verzekeringsagente met een heel zuidelijk accent een van mijn pogingen om een onmogelijke score te halen te onderbreken! Zij hadden de schadeclaim van onze buren ontvangen van toen Katja hun toilet had laten overstromen (zie een paar maanden geleden in mijn blog). Heel beleefd werd me medegedeeld, dat onze buren helemaal niet in "such good hands" zijn met Allstate, want die wilden niets betalen en wilden alle informatie van onze verzekering (ok, misschien ook wel logisch). Natuurlijk gaf ik die netjes, want we willen alles volgens de regels doen om burenruzie te voorkomen.

Met Claudia had ik afgesproken elkaar om 12 uur bij Noodles and Co te ontmoeten. Door de stromende regen reed ik daarheen en parkeerde op de parkeerplaats van de ernaast gelegen Safeway, waar grote borden "For Safeway patrons only" staan. Ik had een stel boodschappen nodig van Safeway, dus deed ik die eerst om wegslepen te voorkomen. Op weg naar de ingang van de winkel was ik al doorweekt! Bij terugkomst legde ik de tassen duidelijk op de voorbank, want er staat altijd een wacht daar, die let op wie er parkeert. Die keek me argwanend aan toen ik richting Noodles and Co liep, maar hey, ik was een Safeway customer, dus hij kon me niets maken (het parkeerplaatsje voor het restaurant is te klein voor de restaurants daar, vijftien plaatsen voor twee restaurants, een ijswinkel en een Starbucks, what were they thinking?).

Claudia en ik bestelden hetzelfde heerlijke gerecht met penne, tomaten en spinazie en kletsten voor meer dan twee uur. Het laat wel zien hoeveel we te bepraten hadden, want het was 12 graden buiten en de air conditioning draaide op volle toeren in het restaurant! Het was alsof we in een vrieskast zaten, zeer onaangenaam! Maar dit was de enige dag, dat Claudia vrij was deze lente/zomer, dus daar moesten we gebruik van maken.

Claudia is ongeveer twee jaar geleden door een nare scheiding gegaan en ik bewonder haar om waar ze nu is. Ze is een ontzettend intelligent iemand en studeert natuurkunde bij American University. Maar behalve dat doet ze research bij NIH, het belangrijkste gezondheidszorg orgaan in de VS en heeft ze zichzelf onmisbaar gemaakt op het gebied van neurologisch onderzoek. Het angstige, onzekere muisje van twee jaar geleden is weer een sterke, zelf bekwame vrouw. Van journaliste (haar beroep voor ze full time moeder werd vele jaren geleden) tot bekwaam physicist, applaus! Ze heeft zich van tienduizenden dollars schuld door alle scheidingsprocedures opgewerkt. Ze heeft het nog steeds niet breed, maar ze is zelfstandig en ze zal het redden. Zij is al 11 jaar mijn vriendin en daarmee mijn "oudste" Amerikaanse vriendin en ik waardeer haar zeer!

Toen ik thuiskwam belde een agente van onze verzekeringsmaatschappij USAA . Ik moest een getaped interview doen over het gebeuren bij onze buren. USAA is een fantastische maatschappij, hun leden zijn militairen en hun families en sommige regeringsfunctionarissen en hun families, en hun service is onvoorstelbaar. We hebben al heel wat met ze meegemaakt, onder anderen een $250.000 rechtzaak tegen Rick na een ongeluk wat niet zijn fout was. Ik heb er dus alle vertrouwen in, dat dit ook goed gaat!

De regen hield net zo plotseling op als hij begonnen was, gelukkig. Vanavond is Katja naar de heel populaire Star Wars film. Rick wilde eigenlijk ook, maar kon geen kaartjes krijgen, dus gaat nu volgende week met Kai. Ik geef er niet om. Saskia heeft een vriendinnetje te logeren, dus die is de koning(in) te rijk! En zo begint er weer een vrolijk weekend!

0 reacties: