Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 15, 2005

Zondag

Diep in slaap was ik, heerlijk dromend onder ons nieuwe dekbed. Ik had net de dubbele laag verwijderd, want die is nu te warm, temperaturen 's nachts komen niet meer onder de 15 graden.

De klokradio toonde 2:16 voor hij begon te knipperen. De deurbel klonk. Wij hebben zo'n elektrische bel, waarbij je kunt kiezen welk deuntje hij speelt. Erg leuk met verjaardagen of feestdagen. En nu speelt hij een baseball deuntje, ta ta ta di ta, charge! Minder leuk als je het om kwart over twee 's nachts hoort!

Rick, slaapdronken, vertelde me "ze" te vertellen, dat we er zo aankwamen. Uh, ok, maar we hadden geen stroom, dus de intercom werkte niet. En de airconditioning werkte niet en nu werkte die domme deurbel ook niet meer. En er stond (gelukkig!) niemand voor de deur.

Ongeveer tien minuten later ging de deurbel weer en kwamen alle lichten weer aan. Wat deze stroomstoornis heeft veroorzaakt is een raadsel. We hadden geen problemen tijdens de drie gigantische onweersbuien vroeger in de avond.

Al met al dus een onrustig nachtje, want Saskia was ook bang en kwam naast ons bed slapen. Gelukkig hebben we altijd een slaapzak klaar voor dat soort dingen.

Het weer was redelijk vandaag (voor Nederlandse begrippen heerlijk), bewolkt, met zo af en toe zon en een temperatuur van rond de 23 graden. Wat me al sinds mijn terugkomst uit Las Vegas opvalt is hoe groen het overal is! We kunnen de huizen achter ons nauwelijks meer zien door de bladeren en als je door de straten hier in Vienna loopt zie je de huizen bijna niet, zoveel bomen staan er! Ooit schreef iemand naar aanleiding van foto's, die ik liet zien, hoe lommerijk onze buurt is en ik kan niet anders dan dat beamen!

Ik las vandaag, dat er een "Midgetville" is hier in Vienna. Jee, na 18 jaar hier wonen zou je denken, dat ik alles over de stad wist! Katja wist er alles van, maar ik voelde me al wat beter, toen Mary, die hier is opgegroeid er ook niets van wist. Nu ben ik natuurlijk super-nieuwsgierig!

Helaas is dit gedeelte van de Vienna geschiedenis ook op de lijst om verwoest te worden voor moderne huizen. Dit gebied groet snel en, zoals de Randstad in Nederland, veel van de historische en natuurlijke unieke dingen verdwijnen daardoor.

Vanavond kwamen Chuck en Christine langs voor een appetizer en natuurlijk was het zo gezellig, dat ze ook voor het eten bleven. Oh, ik hoop toch zo, dat ze hier zullen blijven wonen!

0 reacties: