Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 28, 2005

Die-hard bikers

Angele en ik hebben vandaag afgesproken te gaan fietsen. Om half tien vertrekken we, ons huis in diepe rust achterlatend. Dit is voor Angele de eerste keer, dat ze een flink end op het W&OD pad gaat.

We rijden naar het westen en het gaat lekker. Er staat een licht briesje en dat is onze redding, want verder is het snik- en snikheet en vochtig, er is een "heat advisory". Iedere keer als we stilstaan slaat de hitte ons tegemoet.

We zien chipmunks en groundhogs, maar de herten schuilen in de schaduw. Alle wilde bloemen zijn uit, fel blauwe korenbloemen, gele wilde lelies en rode "trompetbloemen".

Downtown Herndon

De grens met de volgende "county" is tien mijl verderop en we besluiten tot daar te fietsen en dan terug te keren. We komen langs golf banen, het kantoorgedeelte van Reston en door het oude stadje Herndon. Het is een mooie, gevarieerde weg.

Hier begint de "Country" pas echt! Tien mijl van Vienna af.

Halverwege gaat mijn mobieltje. Het is Rick, die de pee in heeft, want door een miscommunicatie moet hij nog een nacht in San Antonio blijven. Hij baalt erg, maar ik vertel hem, dat het zo toch lekkerder is voor hem, want nu hoeft hij niet ver na middernacht naar bed (zijn vliegtuig zou heel laat aankomen) om morgen weer vroeg op te moeten.

Angele en ik kletsen erop los en voor we het weten zijn we weer thuis, bijna 24 mijl hebben we gefietst! Eindelijk heb ik een fiets compagnon gevonden, die het zo lang volhoudt als ik! Jippie! De zomer is al vrij druk, maar we bespreken, dat we in september langs de Potomac gaan fietsen, daar zijn ook allerlei mogelijkheden.

Gisteren heeft Saskia van haar eigen geld bij Target een Barbie computer spelletje gekocht. Tot haar verdriet werkt het echter niet op onze computer, dus ik beloof haar het terug te gaan brengen.

De slungelige jongen achter de "Guest Services" balie vertelt me, dat, omdat het open is geweest, we het alleen maar voor hetzelfde produkt mogen ruilen. Vervelend, want ik weet vrijwel zeker, dat het niet aan die specifieke cd ligt, maar natuurlijk ook begrijpelijk. Het valt echter te proberen, dus ik haal een nieuw doosje.

Saskia ziet ook nog een paar leuke bikini's en omdat Target lekker goedkoop is ($10 voor een bikini!) kopen we die ook maar. Daarna haalt ze me nog over om bij de "sale" bij Limited Too in de mall te gaan kijken en ook daar vinden we een paar zeer gunstig geprijsde bloesjes en een jeans short. Ze is weer blij.

Om half vier belt Christine of zij en Mallory met ons kunnen komen zwemmen. Natuurlijk zijn we daar meteen voor te vinden. De meisjes zijn er helemaal klaar voor, maar als we even later het zwembad binnen lopen klinkt de eerste donderslag en wordt iedereen het bad uitgebonjourd. Het zwembad zal 45 minuten worden gesloten. Dat is een teleurstelling, vooral omdat ik zelf ook wel zin had in een verfrissende duik na die hete fietstocht.

Maar niet getreurd, thuis spelen de meisjes met Barbies en Christine en ik nemen een wijntje en knabbelen op de Tijgernootjes, waarvan ik pas weer een lading uit Nederland heb gekregen. Het is gezellig en ze gaan pas naar huis als Chuck belt om te vragen of ze hier blijven wonen, hi hi.

Omdat op de televisie alleen maar Bush te zien is, die de aanwezigheid in Irak goed staat te praten, zet ik die uit en lees verder over Yellowstone. Ik kan niet wachten om al dat moois te gaan bekijken!!

0 reacties: